Arriba el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus a Montmeló

Dissabte, 11 de maig de 2024

Els pròxims dies 16, 18 i 19 de maig els departaments de Joventut, Igualtat i Cultura de l'Ajuntament de Montmeló han preparat un seguit d'activitats emmarcades en les dues grans cites anuals dels Museus. Tot plegat amb una forta presència de cultura urbana.

Enguany l'ens internacional gestor dels museus d'arreu del món, l'ICOM, ha llançat com a repte que els museus es transformin en un indret que vetllin per l'educació i la investigació. I com sempre Montmeló no s'ha fet enrere i ha fet seu aquest repte.

Tot començarà el dia 16 de maig a les 18 hores a l'Estació Jove, on es realitzarà dos tallers. El primer serà de grafiti. Com acte reivindicatiu per donar visibilitat a les dones de ciència, es farà un grafiti, conduït per l'artista Marta Bellvehi, amb la intenció de plasmar sobre les parets la memòria d'una gran científica i investigadora. El segon taller permetrà als participants introduir-se en l'apassionant i trepidant món del Parkour. Tot plegat acabarà al voltant de les 20 h.

El dia 18 de maig hi haurà dues activitats al Museu Municipal de Montmeló. En primer lloc, començarà a les 19 h un taller de break dance, pensat per fer els primers passos en aquesta dansa urbana pilar de la cultura hip-hop. Tot seguit a partir de les 21 h, aprofitant la foscor, els aficionats a la fotografia podran experimentar amb els seus objectius fotogràfics i les llums per fer quadres artístics amb tècniques de light painting. Per al taller fotogràfic no cal tindre equip especialitzat ni coneixement previ.

Finalment, el dia 19 de maig hi haurà l'obertura simultània del jaciment Mons Observans i el Museu Municipal de Montmeló, fent així visitables de forma paral·lela l'assentament romà i les importants pintures murals exposades al museu.

Totes les activitats estan pensades per a tots els públics i són totalment gratuïtes.

Darrera actualització: 16.05.2024 | 13:31