A punt per presentar la teva proposta als pressupostos participatius 2024?

Dissabte, 24 de febrer de 2024

L'Ajuntament de Montmeló, encara la 4a edició del procés de pressupostos participatius amb l'objectiu últim d'obrir les decisions municipals al conjunt de la ciutadania.

D’acord amb el Reglament de Participació Ciutadana, l’Ajuntament de Montmeló a través del Consell de Poble impulsa els pressupostos participatius per tal que els veïns i veïnes puguin proposar i decidir en què invertir una part dels recursos ordinaris, en el pressupost d’enguany. Els pressupostos participatius permeten a la ciutadania proposar i decidir a què es destinen 100.000 euros de les inversions que s'executaran amb càrrec al pressupost municipal de l’any 2024.

Entre el 20 de febrer i el 18 de març, es podran presentar propostes d’inversió que suposin una millora en l’espai públic o en els equipaments municipals per a la seva modernització, adaptació, reparació, conservació o manteniment. Les propostes d'inversió hauran d’acomplir els requisits recollits a les bases reguladores: 

 • Tenir a veure amb les competències municipals.
 • Potenciar i afavorir els valors que l'Ajuntament de Montmeló promou (i no entrar-hi en contradicció):
 1. L'atenció a les persones en les diverses etapes de la seva vida
 2. La sostenibilitat
 3. El respecte a les persones, al patrimoni l'entorn
 4. La inclusió social, vetllar per la qualitat de vida de totes les persones
 5. Les polítiques d'igualtat i equilibri entre les persones i el territori
 6. La proximitat i el suport a les iniciatives locals í ciutadanes
 7. Crear xarxa entre les iniciatives local i ciutadanes
 8. Crear xarxa entre les iniciatives, les persones i les entitats
 9. La solidaritat i la cooperació 

Es poden presentar per via telemàtica a través del formulari web  o en forma presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, la Biblioteca municipal, el Centre Cultural la Torreta, el pavelló municipal, el Casal de la Gent Gran i el Centre Juvenil. 

Totes les propostes rebudes seran traslladades al la comissió de pressupostos participatius del Consell de Poble que serà l’encarregada de decidir els criteris  i la metodologia que regiran el procés participatiu de presentació de propostes, la selecció i la votació de projectes i qualsevol altre aspecte que es consideri.

Les propostes seleccionades seran valorades posteriorment pels serveis tècnics del consistori i després passaran a votació.

Participa i fes la teva proposta!

Darrera actualització: 26.02.2024 | 09:51