2.530,45 € recaptats el passat diumenge per a la lluita contra el càncer

Dimecres, 7 de febrer de 2024

Amb una marxa nòrdica, que va aplegar més del doble de participants del que registra habitualment, es va donar el tret de sortida, diumenge, dia 4 de febrer, a les activitats organitzades amb motiu del Dia de la Lluita Contra el Càncer, que en el cas de l’Ajuntament de Montmeló s’estenen durant tot aquest mes. 

La marxa nòrdica tenia el punt d’arribada a la plaça de la Quintana, l’altre escenari que, a partir de les 11:00h, va aplegar la resta d’activitats  programades amb motiu d’aquesta jornada tan especial. Les entitats municipals no es van voler perdre aquesta jornada i es van sumar oferint diverses propostes lúdiques, gastronòmiques, esportives i de venda de manualitats amb la finalitat de recaptar diners per a la investigació d’aquesta malaltia. 

L’Sporting Montmeló de Futbol Sala va organitzar una tanda de penals solidaris i el Montmeló Club Bàsquet un minibàsquet. “Fot-li mossegada al càncer” va ser el lema triat per Òmnium Cultural per a la sessió de photocall que van dur a terme. El menjar, que mai està de més en aquest tipus d’actes, va anar a càrrec de la Penya Blaugrana, amb una botifarrada, i l’Associació de Veïns del Sant Crist i l’Associació Gent Gran que van oferir roscos i xocolata per al gust dels assistents. 

La jornada a la plaça es va iniciar amb una classe de zumba a càrrec de l’Elisabeth García Pacheco. A continuació, van haver-hi exhibició de balls de saló a càrrec del grup de Fuensanta i Antonio, ball en línia amb l’alumnat del Casal de la Gent Gran i actuació del grup de sevillanes del Casal amb la Mercedes Ballesteros. 

La venda de manualitats per part dels talleristes de La Torreta i del Casal de la Gent Gran també va tenir el seu espai. Finalment es va realitzar el sorteig de 3 paneres solidàries que es van elaborar a partir de tots els productes donats per establiments de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montmeló. Els números premiats van ser el 148, 039 i el 147 que estaven presents a la plaça i van recollir-les. 

En total es van recaptar 2.030,45€ als quals s’han de sumar els 500€ aconseguits pel grup de Nadales del Casal durant les passades festes, el que fan un total de 2.530,45€. Tota la recaptació es destinarà a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) per a la investigació contra el càncer. 

El següent acte que hi ha programat en aquest mes contra el càncer és una xerrada, dijous 15 a les 17:20 a la sala de la Concòrdia a càrrec de l’Associació contra el Càncer amb el títol “L’impacte emocional i social en el diagnòstic oncològic” que ens parlarà dels recursos per fer-ne front i acompanyar a la persona malalta durant el procés. 

Si voleu conèixer més sobre aquest projecte us deixem amb una entrevista amb la regidora de Salut Pública i Comunitària, Mª Jesús Prieto, que es va emetre el passat divendres per Ràdio Montmeló clicant el següent enllaç: radiomonmelo.cat

Darrera actualització: 8.02.2024 | 15:40