20 anys de voluntariat, gràcies a totes i tots!

Dissabte, 21 d'octubre de 2023 a les 00:00

Oficina de Català de Montmeló - El Voluntariat per la llengua és el programa de parelles lingüístiques de la Secretaria de Política Lingüística que gestiona territorialment el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Al llarg de 20 anys, s'han creat més de 175.000 parelles lingüístiques i s'han acumulat més de 3 milions d'hores de conversa en català, que han fet que els aprenents se sentin més confiats a l'hora de parlar-lo i han contribuït a l'ús de la llengua.

Enguany, per celebrar els 20 anys del seu funcionament, han decidit fer un acte en què han convidat parelles lingüístiques d’arreu de Catalunya a la representació de l'obra La plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda i dirigida per Carlota Subirós. L'acte, en què també han participat el secretari de Política Lingüística, F. Xavier Vila, el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs; la secretària d'Atenció Sanitària i Participació, Carme Bertral i la gerenta del CPNL, Gemma Vázquez, a més d'altres directors generals, directors territorials i representants municipals, ha acabat amb una bufada d'espelmes d'aniversari i amb els participants fent-se fotos de record en el fotoreclam.

La Montserrat V. I l’Antònia M. són la voluntària i aprenenta, respectivament, que han representat Montmeló en l’acte commemoratiu, fet a Barcelona el passat 5 d’octubre. És una parella lingüística que porta temps xerrant, xalant, parlant, conversant... per practicar la llengua i agafar confiança a l’hora d’expressar-se en català. Ambdues han explicat l’experiència que els ha suposat compartir la seva amistat amb voluntàries d’altres localitats, des d’haver d’agafar l’autocar organitzat per a les comarques d’Osona i Vallès Oriental fins a assistir a l’obra de teatre.

El programa Voluntariat per la llengua va ser reconegut per la Comissió Europea l'any 2005 com una de les 50 millors pràctiques d'aprenentatge d'una llengua en el marc de la Unió Europea.

Les persones interessades a formar part del Voluntariat per la llengua, ja sigui per donar un cop de mà com a voluntari/a lingüístic, com per buscar una hora a la setmana per practicar la llengua i agafar fluïdesa a l’hora de mantenir una conversa, poden adreçar-se a l’Oficina de Català de Montmeló a través del correu montmelo@cpnl.cat o bé trucant al 624 254 450.

Darrera actualització: 24.10.2023 | 15:07