Dia Mundial de la Poesia

Divendres, 22 de març de 2024

Oficina de Català de Montmeló CPNL - El Dia Mundial de la Poesia pretén ajuntar montmelonins i montmelonines de totes les edats per llegir poesia. La poesia és la combinació de música i paraules, és aconseguir dir sentiments amb emoció, jugant amb els mots, adaptant-los al moment d’il·lusió o de pena, de nostàlgia i malenconia, d’eufòria o de tristesa... és un art.

Enguany a Montmeló s’ha celebrat aquesta diada en dues franges horàries per tal d’acollir al màxim nombre de rapsodes. Per una band, Òmnium Montmeló ha organitzat al matí la balconada de poesia on l’alumnat d’un grup de 3r d’ESO  de l’INS Montmeló i membres del Col·lectiu de Pensionistes han llegit poemes.

L’Ajuntament ha cedit un dels seus balcons per tal que es poguessin llegir els poemes davant de la casa de la vila. També la carnisseria Manils ha permès entrar a casa seva fins arribar al balcó a alguns dels/les joves de l’institut. 

I, al vespre, a la biblioteca La Grua s’ha fet la lectura del poema escollit per aquest 2024 del poeta valencià Vicent Andrés Estellés. És una proposta que any rere any es va consolidant a Montmeló en la qual es proposa llegir un mateix poema en diferents llengües. Gent d’arreu, d’altres països, s’animen a recitar el poema de l’any en català, castellà, gallec, francès, anglès, alemany, rus, romanès, italià, àrab, persa, panjabi, urdú, xinès, esperanto i en la llengua de signes catalana. Algunes d’aquestes lectures només s’han pogut escoltar en les gravacions que havien fet els usuaris i usuàries perquè no hi podien ser presencialment en aquell horari.

Un cop feta la lectura del poema de la celebració del centenari del poeta Estellés, altres assistents a l’acte han llegit poemes d’alguns dels seus autors preferits. A més, hi ha hagut l’orquestra de corda de l’Escola Municipal de Música que també ha presentat algunes de les seves peces per amenitzar la lectura i donar-li un caire més cultural.

Ha estat una jornada ben intensa marcada per la voluntat de compartir la poesia des de diferents edats, temàtiques i emocions.

Darrera actualització: 26.03.2024 | 09:44