Per tenir aigua, cal tancar l’aixeta

Diumenge, 26 de novembre de 2023

És evident que en un context d’escassetat de recursos hídrics és necessària la col·laboració de totes les administracions implicades i altres entitats que prestin el servei, alhora que l’esforç i la participació de la ciutadania, per tal de promoure conductes associades a l’estalvi de l’aigua i minimitzar el risc de desabastment de la població.

L’estat de les reserves d’aigua a les conques internes és d’ un 19% i l’estat de la sequera pluviomètrica és severa. No ens podem quedar quiets esperant que plogui, cal la implicació de tothom i és gràcies a la col·laboració ciutadana i a l'esforç de tothom que es poden endarrerir les restriccions possibles. Amb el que s'estalvia de mitjana a Catalunya (un 4 %) es pot garantir el subministrament per a més de 6 milions d'habitants durant 1 mes.

El territori de les conques internes es divideix en divuit àmbits a efectes de gestió de l’aigua disponible en situació de sequera i de l’aplicació de les mesures que l’acompanyen. En el cas de Montmeló, que pertany a l’Embassament Ter-Llobregat, ens trobem en cas d’excepcionalitat.

L’Ajuntament amb els objectius de garantir l’ús racional de l’aigua i la prestació del servei de subministrament d’aigua a la població, s’ha redactat una ordenança que contempla un seguit de limitacions particulars, pensades per als municipis de les conques internes de Catalunya, que serà sotmesa properament a l’aprovació del Ple. L’objectiu final és dotar a l’Ajuntament de les mesures necessàries per fomentar l’estalvi en els consums d’aigua i regular els usos de l’aigua en el municipi en situació de sequera.

Darrera actualització: 30.11.2023 | 14:11