Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

10:01  |  27/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Canviem Montmeló - Malgrat tot, estimem Montmeló (Crònica 40)

26/1/2021

Malgrat que la pandèmia fa ja gairebé un any que ens ha trastocat les vides, amb una crisi sanitària, social i econòmica mai vista. Malgrat les retallades en sanitat i educació dels governs de Junts-ERC a la Generalitat, maltractant les escoles i el CAP de Montmeló. Malgrat que el PSC-PSOE digui amb la boca petita que és un partit republicà (però tapi les corrupteles del rei emèrit) i que “Catalunya necessita un canvi” (però Montmeló no)... Canviem Montmeló seguim treballant per canviar el poble, perquè malgrat tot estimem Montmeló.

 

El mes passat els socis de govern a Montmeló, PSC i ERC, van presentar els Pressupostos municipals per aquest any 2021, que van comptar també amb el suport de FEM. Canviem Montmeló vam votar en contra després de fer unes 25 aportacions i que aproximadament la meitat fossin incorporades. Com que la majoria de propostes que ja havíem fet pel 2020, es van pressupostar però no s’han dut a terme, aquest any vam decidir votar en contra del Pressupost municipal. Per raons d’espai, us destaquem només 10 de les actuacions que hem insistit perquè el govern pressuposti i dugui a terme el 2021:

 • 1) Fer un estudi de viabilitat per crear una empresa pública de generació d’energia verda. Lluitaríem contra el canvi climàtic i acabaríem amb els constants talls i pujades de preu de la llum que tenim per “cortesia” de les grans distribuïdores energètiques privades.
 • 2) Crear Ràdio Montmeló, mitjançant una plataforma on-line, establint convenis de col·laboració amb les facultats de periodisme i ràdios locals properes. Ja ho vam demanar l’any passat, es va crear una partida de 5.000 euros però no es va fer res. Aquest 2021 ho tornem a demanar.
 • 3) Suspendre la taxa d’ocupació de domini públic, així com d’instal·lació de taules i cadires a comerços, bars i restaurants de Montmeló pel 2021. Suspendre/reduir la taxa de recollida de residus a comerços tancats/semioberts.
 • 4) Adquisició de pisos del SAREB per a lloguer social i començar a aplicar recàrrecs sobre béns immobles d’ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent. No podem permetre que a bancs, multinacionals i fons voltors els surti gratis especular amb l’habitatge a Montmeló.
 • 5) Avançar en les gestions per acollir un centre de Formació Professional de Química a Montmeló. Invertir 10.000 euros més dels pressupostats inicialment en formació ocupacional, específicament destinada a persones aturades o en ERTOS.
 • 6) Elaborar un Pla d’acció ambiental (l’actual data del 2008) per fer front a la contaminació atmosfèrica, ambiental i acústica. Està molt bé que es facin consultes a la població i s’encarreguin estudis, però s’ha de començar a actuar amb els focus emissors.
 • 7) Impulsar un nou pla d’accessibilitat i d’aparcament, amb especial atenció per a persones amb diversitat funcional, gent gran i famílies. Incrementar el manteniment de l’anella verda amb millor coordinació amb ajuntaments veïns.
 • 8) Incrementar recursos dels serveis municipals d’Acció social. Augmentar difusió i assessorament per sol·licitar prestacions econòmiques de caràcter social.
 • 9) Desenvolupar un nou equipament municipal destinat a la criança, que combini trobades online amb presencials quan sigui possible. També incrementar la reposició d’elements i neteja de parcs infantils.
 • 10) Dotar el 0’7% del Pressupost municipal a projectes de Solidaritat i Cooperació, amb el compromís de convocar i reactivar el Consell municipal d’aquesta regidoria. Després de més de 10 anys, l’any passat vam acordar recuperar la partida amb el 0’2% del Pressupost però tampoc s’ha fet res.

 

Per a més informació, comentaris, crítiques... pots contactar amb nosaltres a l’adreça: info@canviemmontmelo.catData de modificació: 28/01/2021 13:08:14