Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:47  |  08/08/2022

Data i hora oficial

El temps

PSC - Ordenances i pressupost d´esquerres (Crònica 38)

19/11/2020

Amb l´aprovació de les ordenances fiscals  comença el procediment que ha de portar  a l´Ajuntament a tenir un pressupost per a l´any següent. Enguany aquestes ordenances van incorporar propostes de totes les formacions polítiques que conformen el Ple.

 

Tot i això, i amb arguments poc o gens convincents, les Ordenances van tenir el vot en contra de Canviem Montmeló  i l’abstenció de Fem Montmeló.

 

Són unes ordenances congelades on tant sols s´ha incrementat la que fa referència a la recollida d´escombraries i en uns percentatges inferiors als que caldria fer-ho per a compensar l’increment del conveni amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental.

 

La recollida i tractament de les escombraries necessita una revisió, i en això tots els grups polítics del Ple estan d’acord donat que es recicla poc i malament. El compromís amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible així ho demana.

 

L´IBI creixerà en la part que li pertoca dintre dels 10 anys posteriors a la revisió cadastral feta al 2012.

 

Algunes de les propostes fetes per l´oposició i no incorporades a les Ordenances haurien fet caure la recaptació i posar en perill els serveis que actualment es presten a la ciutadania.

 

La proposta feta per l’equip de Govern va ser que a l’hora de confeccionar els Pressupostos per a 2021 s’incrementarien les  partides de Serveis Socials i el Fons de Contingència , tot preveient que 2021 pot ser pitjor que l’any que estem vivint.

 

Uns pressupostos d’esquerres han de servir per ajudar a qui ho està passant malament, amb les limitacions que com administració local tenim.

 

Abaixar o suprimir  taxes i impostos és propi de la dreta que sempre s´ha mirat els serveis públics com una oportunitat perduda de fer negoci.

 

Esperem que la negociació dels Pressupostos per a 2021 ens ofereixin unanimitat, com ja van fer-ho per als de 2020. En poc més de trenta dies tindrem la resposta.Data de modificació: 20/11/2020 13:04:11