Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:51  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

PSC - No abaixem la guàrdia ! (Crònica 35)

21/7/2020

Governar és prendre decisions. Aquestes decisions poden ser imperatives, es a dir dictant normes d’obligat compliment, i també poden ser recomanacions.

 

En una societat democràtica les normes, en qualsevol de les seves accepcions, poden ser discutides i fins i tot derogades , encara que mentre siguin vigents s’han de complir.

 

Les recomanacions no obliguen a res i en tot cas apel·len a la responsabilitat personal, tenint com a motivació principal el bé comú.

 

Malauradament la crisi sanitària provocada per  la Covid-19 , i l’Estat d’Alarma decretat arrel de la mateixa ens ha permès copsar actituds de tota mena, tant amb les normes com amb les recomanacions.

 

En el tram més dur del confinament cada nova limitació de moviments, o cada decisió que comportava el tancament temporal de serveis no sempre van ser acceptats de bon grat per tothom. Sortosament la majoria de la població va fer seves les normes i les recomanacions i es va aconseguir capgirar la tendència fins que l’Estat d’Alarma es va poder superar.

 

L’entrada a la Nova Normalitat, o Represa, no ha estat gens fàcil. No ho ha estat perquè hi havia presa en tornar a portar una vida normal en tots els seus aspectes sense tenir en compte moltes vegades que les preses no són bones, més quan està en joc la salut.

 

La consigna bàsica que havia de regir la nova normalitat es redueix a tres paraules : Mascareta, mans , distància.

Els especialistes, sobretot els mateixos sanitaris als que tant hem aplaudit i animat, ens ho recorden contínuament : això encara no s’ha acabat !

 

El que està passant a zones com el Segrià, L’Hospitalet i algun lloc més ens confirmen els pitjors presagis. Si abaixem la guàrdia podem anar enrere, i no poc.

 

Tots i totes som responsables. Joves i no tant joves hem de respectar les normes i escoltar les recomanacions dels experts.

 

Hi ha coses que encara no es poden fer de cap manera i altres que s’han de fer de manera diferent a com les havíem fet sempre.

 

Siguem responsables i solidaris. Està en joc la nostra salut però també la dels nostres familiars i amics. La salut comunitària en definitiva.Data de modificació: 22/07/2020 12:58:45