Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

13:56  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Canviem Montmeló - Sense educació ni sanitat, ni vella ni nova normalitat (Crònica 36)

24/9/2020

L’anomenada “nova normalitat” o “etapa de represa” ja és aquí. Nous protocols, plans i mesures a les feines, al carrer, al transport públic, als comerços... I també als centres d’atenció primària i a les escoles.

 

Sembla que hagi passat molt de temps però no fa pas tant, a la primavera, aplaudíem l’heroisme del personal sanitari i demanàvem més recursos per a la sanitat pública. Ara potser tocaria aplaudir al personal de les escoles?

En tot cas caldrà que tinguem memòria i que reclamem on pertoca els recursos que s’estan deixant de destinar a serveis públics essencials. Des de Canviem Montmeló plantàvem cara a les retallades des de molt abans de la pandèmia i ho seguirem fent mentre calgui.

 

Perquè de moment la plantilla de metges i mestres destinats a Montmeló no està augmentant, sinó el contrari, tot i la situació pandèmica d’excepcionalitat.

 

Perquè el personal educatiu i sanitari de Montmeló es mereix unes condicions de treball dignes per poder oferir el millor servei.

 

Perquè sense invertir en sanitat i educació i amb les receptes economicistes de la vella política, no canviarem, com a molt disfressarem, la “vella normalitat”.

 

Per això, Canviem Montmeló – En Comú Podem, hem reclamat al Govern de la Generalitat i a l’Ajuntament:

 

  • Revertir les retallades en educació pública a Montmeló pel curs 2020/2021. Al Ple municipal de juny vam presentar una moció per reclamar que es revertissin les retallades dels darrers anys a les escoles i institut de Montmeló, dotant-los de més recursos econòmics i humans. Això volia dir ràtios per sota dels 20 alumnes per classe, que les dues escoles de primària tornessin a disposar de les places de tècniques d'educació infantil i d'educació especial i el retorn de la 4a línia de 1er d'ESO a l'Institut. Part de les demandes s’han aconseguit, però els reforços de nous mestres per a les escoles de Montmeló han estat 0.

 

  • Retorn dels serveis mèdic de pediatria i urgències nocturnes al CAP de Montmeló. Com reclamàvem ja el 2012, quan vam recollir prop d’un miler de signatures amb la campanya “El CAP no es toca!”, al darrer Ple vam donar suport a una moció per recuperar els serveis d’abans de la pandèmia. No volem que amb l’excusa de la COVID-19 es suprimeixin serveis, com la pediatria o les urgències nocturnes, que ja estaven sent retallats els darrers anys.

 

  • Ampliar el sistema de salut públic amb serveis de dentista. A proposta d’En Comú Podem, que va presentar una Proposició de Llei aprovada al Parlament el 15 de setembre, un ampli ventall de serveis de salut bucodental s’inclourà al sistema de salut públic. Amb aquesta iniciativa l’atenció primària prestarà serveis com revisions; higienes dentals; el tractament de malformacions i contusions, així com també de càries; i endodòncies i exodòncies.

Pots contactar amb nosaltres a l’adreça: info@canviemmontmelo.catData de modificació: 28/09/2020 08:28:13