Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:57  |  29/09/2022

Data i hora oficial

El temps

FEM Montmeló - La nova normalitat (Crònica 33)

27/5/2020

La nova normalitat, amb tota certesa és el concepte més escoltat actualment als mitjans de comunicació. És com una mena de mantra que es repeteix contínuament per anunciar un final d’etapa de la pandèmia.

 

Ens espera un treball molt intensiu amb molts canvis i altres orientacions que res tindran a veure amb la planificació que el govern tenia fins ara. I ens preocupa, per la relació de les persones, quina afectació acabarà tenint tot plegat?, el més important és establir serveis i estar al costat de les persones de la manera justa i adequada, i així generar confiança per afrontar tots els canvis que ens venen.

 

Si bé conceptes com el de distanciament físic o el de teletreball ja estaven inventats, ens hem adonat que cal seguir repensant aquests models ja que el teletreball no és factible si no hi ha un recolzament que permeti la conciliació familiar. Àmbits econòmics i socials com el Comerç, Turisme, l’Esport i la Cultura seran els més afectats per aquesta limitació al contacte humà. Com canviaran els nostres costums en aquest període és una incògnita però el que està clar és que ens adaptarem, tal com ho estem fent amb el confinament que progressivament s’està desescalant, i ens en sortirem.

 

En el Pla d’Acció de FEM per aquesta legislatura vam fer un seguit de propostes que pensem que poden ser d’utilitat per fer front a ajudar els sectors més afectats, en l’àmbit del comerç amb la creació de la cistella de comerç local, poder realitzar la compra mitjançant aplicació on-line en els diferents comerços del municipi i poder recollir la comanda completa en un punt de recollida o la possibilitat d’enviar al domicili.

 

Segurament també s’haurà d’adaptar l’espai públic a la nova realitat de moviment i convivència social, és per aquest motiu que des de FEM creiem i així ho vam manifestar a l’anterior Crònica, que l’espai que creua el poble, l’Avinguda de Pompeu Fabra, hauria d’estar tancat a la circulació de vehicles els caps de setmana, i així donar preferència a les persones per que puguin gaudir d’un espai sense cap risc per la seva seguretat i poder mantenir el distanciament físic de seguretat establert.

 

Malauradament també s’estan fent presents les conseqüències econòmiques que arrossegarem durant molt de temps i que poden continuar empobrint bona part de la població. De la mateixa manera que va passar amb la crisi precedent, la financera, la qual va motivar a un banquer de renom advertir unes paraules que avui també ens conviden a reflexionar “Que la recuperació es consolidi no vol dir un retorn a la normalitat si per normalitat s’entén els anys que van precedir a la crisi. Les seqüeles trigaran a desaparèixer”.

 

Fem camí cap a aquesta nova normalitat gràcies a l’anonimat i entrega de les persones voluntàries, a la solidaritat sorgida entre veïnes i veïns que s’ha intensificat en les setmanes de confinament i aprofitem aquestes sinèrgies sorgides, per seguir teixint xarxa i estar atents i al costat dels col·lectius més desfavorits.

 

Que el distanciament físic no ens porti a la distància social.Data de modificació: 27/05/2020 13:14:09