Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

05:01  |  04/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Canviem Montmeló - D'aquesta crisi ens en sortirem en comú! (Crònica 33)

27/5/2020

Volem començar aquest article felicitant, pel comportament i civisme demostrats, a la immensa majoria de la població de Montmeló. Especialment als infants, gent gran, persones d'alt risc i gent treballadora, que estant patint els efectes més durs d'aquesta crisi. També volem agrair la feina del voluntariat del poble i del personal dels serveis públics, que estant fent visible més que mai el valor social del bé comú.

Des de l'inici de la pandèmia, el grup de Canviem Montmeló hem proposat, des de l'oposició, més de 40 mesures al govern de l'Ajuntament. Moltes han estat acceptades per dur-se a terme, d'altres han estat rebutjades o es troben en procés encara d'estudi. Aquests dies estem insistint perquè es tinguin en consideració i s’agilitzin les següents:

 • Comerç i autònoms: Crear un servei d'assessorament per ajudes, tràmits, moratòries... Oferir una línia de microcrèdits, sense interessos, per facilitar liquiditat a autònoms i comerços. Impulsar ajudes econòmiques complementàries per a aquells que s'hagin vist forçats a tancar el negoci durant l'estat d'alarma.
 • Acció Social: Reforçar l'àrea d'Acció Comunitària i Benestar de l'Ajuntament per poder donar resposta a l'increment de casos que estan necessitant i necessitaran fer ús d'ajudes socials.
 • Habitatge: Reduir fins al 80% l’IBI i subvencionar fins a un 80% el lloguer a treballadors i treballadores que acreditin estar a l’atur o en ERTO aquest 2020.
 • Gent Gran: Completar les trucades de seguiment a les persones més grans de 70 anys, oferint-los suport i ajut en cas que ho necessitin, i ampliar-les a les majors de 65.
 • Educació: Garantir que tot l'alumnat del poble disposi de l'equipament informàtic, la connectivitat i l'espai de treball adequats. Facilitar també, a través de les papereries i copisteries locals, que tot l'alumnat tingui accés al material imprès que els calgui.
 • Violència masclista i domèstica: Intensificar el seguiment de possibles casos al poble, habilitant canals de missatgeria instantània i correu electrònic. Ampliar el servei d’auxili confidencial que ofereixen les farmàcies als comerços, mitjançant un codi de seguretat.
 • Suport psicològic: Posar en funcionament un servei públic telefònic d'assessorament i consulta psicològica, de forma gratuïta i coordinada amb d'altres serveis.
 • Millorar els camins de passeig: Adequar els camins i zones verdes per passejar i fer esport al poble mantenint les distàncies de seguretat.
 • Festa Major: Buscar alternatives, parlant amb persones i entitats que vulguin participar, per realitzar algunes activitats de forma virtual, des dels balcons, respectant les distàncies de seguretat... Posposar i buscar noves dates pel que no es pugui celebrar.
 • Casal d'estiu: Parlar amb l'esplai, personal monitor de lleure, escoles i centres que ofereixen casals privats per distribuir ràtios i ampliar espais.
 • Accés a la informació i dades: Saber la xifra de montmelonins i montmelonines a l'atur i afectats per ERTO's, de forma periòdica i actualitzada, per poder fer-ne un seguiment adequat i planificar millor les respostes: ajudes socials, subvencions, plans de reactivació, plans d'ocupació...

Des de Canviem Montmeló seguim lluitant perquè aquesta vegada la crisi no la paguem els de sempre. Aquesta vegada ens en sortirem en comú!

Pots contactar amb nosaltres a l’adreça: info@canviemmontmelo.catData de modificació: 14/03/2022 13:36:31