Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:57  |  06/05/2021

Data i hora oficial

El temps

Fem Montmeló - Fem un poble sostenible (Crònica 30)

24/1/2020

Tot just quan ens disposem a escriure unes paraules per a aquest butlletí i amb la intenció de fer referència al dramàtic accident químic ocorregut el passat mes de desembre a pocs metres del nostre municipi, ens fem ressò d’un altre accident greu al complex químic de Tarragona, molt greu.

 

Llavors ens fem preguntes, moltes. És possible conviure sense preocupar-nos, amb plena confiança, al costat d’empreses i fàbriques que produeixen o comercialitzen amb matèries perilloses?

 

La societat actual necessita dels productes químics que produeixen per fabricar infinitat d’objectes, cosmètics, medicines, etc... Però a quin és el preu?

 

Els danys col·laterals produïts per l’accident de can Buscarons és un senyal del que pot passar quan s’esdevé una tragèdia com aquesta. Afortunadament no hi van haver persones ferides però sí que el seu impacte en l’ecosistema fràgil del riu Besòs va ser evident.

 

La lluita per la conservació dels espais naturals, de l’aire, dels mars i oceans... fa unes dècades que es va iniciar i va tenir els seus fruits. Però no ha estat suficient i actualment ens trobem immersos en un procés de canvi climàtic, contaminació dels oceans, desforestació, etc.

 

Montmeló és petit i està situat enmig de carreteres, polígons, vies fèrries, autopistes. Els únics espais verds que tenim, estan sotmesos a una pressió molt forta d’infraestructures i canvis urbanístics.

 

Les Tres Creus, els rius Congost i Besòs, el bosc de can Guitet són espais que requereixen especial atenció per part de tothom, no només de les administracions. No es tracta de fer plans de neteja i prou. La implicació de tota la ciutadania en el manteniment i conservació d’aquests espais és primordial. Des de FEM volem ser part activa en aquesta tasca i treballarem per donar a entendre la importància de la natura i la seva conservació.

 

“ La natura és el sosteniment de tots els éssers i de la vida a l’univers- Dalai Lama “Data de modificació: 24/01/2020 15:13:34