Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:55  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

PSC - L’oferta d’habitatge, una assignatura pendent que cal aprovar (Crònica 30)

24/1/2020

Montmeló és un dels quatre pobles, junt amb La Roca del Vallès, L’Ametlla i Tagamanent, del Vallès Oriental on s’ha donat un decrement de la seva població en el darrer any. Així mentre la població de la comarca creixia un 0,82%, amb 3.349 persones més, a Montmeló la disminució era de 29 persones, un 0,33%, passant dels 8.784 habitants de 2018 als 8.755 del 2019.

 

Les causes d’aquesta disminució són diverses, com ara l’envelliment de la població o la baixada de la natalitat, encara que no es pot obviar que la pràcticament inexistent oferta d’habitatge nou, tant de compra com de lloguer, ha estat un hàndicap important per a l’augment d’habitants a Montmeló.

 

Amb l’esclat de la crisi financera, i immobiliària de retruc, Montmeló va ser un dels pocs llocs on no van quedar promocions a mitges, ni promocions acabades però pendents de vendre. Després de dotze anys l’oferta continua sent més aviat escassa, tot i que ha quedat palès la gran demanda existent.

 

L’equip de govern del PSC, conscient d’aquesta manca d’oferta d’habitatge, ja va iniciar en l’anterior legislatura accions que fessin possible invertir la tendència.

 

La construcció de 40 pisos al carrer Primer de Maig, al solar on estava l’antiga nau de la Brigada de Serveis i Obres Municipal, la cessió de dos solars a Incasol per a la promoció de més de 70 pisos de lloguer social, la modificació del PM01 (zona Máximo Mor) que farà possible la construcció de més de 400 habitatges nous, les negociacions amb Incasol per a la construcció d’habitatges al solar de l’antiga Discoteca, les accions d’intermediació entre Adif, SEPES i Incasol, per a les futures promocions d’habitatges en tota la zona del soterrament, i la creació d’una regidoria específica d’Habitatge deixen palesa la voluntat del govern del PSC de prioritzar l’increment de l’oferta residencial al nostre poble.

 

Un increment que passa també per aconseguir que diferents parcel·les de mida mitjana o petita, disseminades pel nucli urbà surtin també al mercat i també pel canvi d’ús, com ja s’està fent actualment, de locals comercials en desús.

 

Tot plegat farà possibleque el jovent que havia de marxar de Montmeló perquè no trobava habitatge ni de compra ni de lloguer, no ho hagi de fer. També ha de facilitar que més persones triï Montmeló com el lloc on desenvolupar el seu projecte de vida.Data de modificació: 24/01/2020 15:08:37