Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:03  |  13/04/2021

Data i hora oficial

El temps

Fem Montmeló - La veu de les dones (Crònica 28)

19/11/2019

Arran de les eleccions generals passades hem pogut observar als diferents debats de televisió la imatge de líders polítics, homes parlant d’igualtat. Realment es tracta d’una paradoxa ja que perquè això fos real caldria que la representació en el debat fos tant d’homes com de dones; i fins i tot que les dones poguessin haurien d’accedir a liderar als partits polítics que tant abanderen el tema de la igualtat, mentre que altres debats només estaven formats per dones. Aquesta visió no afavoreix en res el concepte real de la igualtat, que hauria de ser un conjunt de persones, independentment del seu sexe, que reflexionen i debaten sobre temes que van des de l’economia, la immigració, la política internacional i la violència masclista entre altres, on es valorin les seves capacitats i habilitats individuals i no el seu sexe.

 

Es tracta per tant d’una visió masclista que continua esbiaixant o dividint las tasques, en aquest cas els debats per sexes, com succeïa amb les antigues escoles on nens i nenes no anaven a la mateixa aula. Potser aquesta percepció és massa crítica, ja que ens hauríem de sentir satisfetes perquè hi ha paritat a les diferents formacions i partits polítics en general i concretament en el nostre ple municipal, però des de FEM no només ens interessa la representativitat de les dones en el panorama polític, és a dir, la seva incursió cada vegada més contundent sinó quin rol o paper desenvolupen dins aquesta realitat.

 

La nostra percepció és que es tracta d’un paper figurant on les dones tenen visibilitat i vot, però no tenen veu, i és important que això canviï. Entre totes/tots hem de sumar i això només és possible si prenem la paraula fent sentir les nostres veus des de les institucions ja que sinó si no estem mantenint el rol passiu al qual les dones hem estat relegades al llarg de tota la història. Aquesta actitud més activa i reivindicativa no la podem fer soles, cal l’ajuda dels nostres companys des d’una posició més empàtica.

 

No ens adonem que som imatge/reflex de les dones de la societat i cal fer un pas endavant per donar força a totes aquelles dones que pateixen violència masclista cada vegada més sovint, i erradicar o reduir les xifres d’aquesta epidèmia que provoca l’assassinat de dones d’una manera devastadora.

 

Entre totes/tots hem de FER, per crear un món millor, més lliure i igualitari.

 

FEM-HO POSSIBLE!Data de modificació: 26/11/2019 10:22:41