Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:17  |  06/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Canviem Montmeló - Govern d’Esquerres. Sí, es pot (Crònica 28)

19/11/2019

El passat 10N, després d’uns mesos d’inestabilitat i d’errors de les esquerres que no van saber posar-se d’acord, les urnes ens va deixar la trista notícia de la irrupció de l’extrema dreta amb 52 diputats al Congrés. Un partit xenòfob, homòfob, masclista i contrari als Drets Humans ha aconseguit esdevenir tercera força a Espanya. Des de Canviem Montmeló fem explícit el nostre rotund compromís de plantar cara a l’odi, de rebatre amb dades i arguments les seves mentides i de posar-nos sempre al costat de la democràcia, la pluralitat i la diversitat. No cedirem ni un mil·límetre davant els hereus del franquisme.

 

D’altra banda, 48 hores més tard, el PSOE i Unidas Podemos anunciaven un preacord per a la conformació d’un govern de coalició progressista a Espanya. Un acord històric que subsanava els desencontres anteriors i demostrava que, quan hi ha voluntat d’acord, sí que es pot. Com ja hem demostrat a Madrid, Barcelona, Valencia... quan les esquerres arribem a acords, la vida de la gent millora de forma evident. Diàleg, valors, fermesa davant les pressions dels poderosos i zero corrupció.

 

Es tractarà, si s’acaba confirmant, del primer govern plural de les esquerres a Espanya i els reptes que tindrà per davant seran majúsculs. Millorar les condicions laborals i l'ocupació, defensar la sostenibilitat del sistema de pensions, fer front a l'emergència climàtica, construir un país igualitari des del feminisme, regular l’eutanàsia, intervenir el mercat de l’habitatge per garantir-lo com un dret bàsic, recuperar el diàleg amb Catalunya i buscar solucions a la crisi territorial... per això expressem des d’aquestes línies la nostra esperança i suport emocionat a aquest pacte, desitjant que els partits que el sustenten tinguin capacitat de treball i de diàleg, coherència, valentia i un comportament honorable.

 

A Montmeló, el mes passat vàrem aprovar per unanimitat les Ordenances Fiscals (els impostos municipals) per al 2020. S'hi han incorporant una desena de propostes de Canviem Montmeló per a fer-les més socials, més justes i més ecologistes. Un acord que demostra, novament, que quan les esquerres treballem en comú i dialoguem, la vida de la gent treballadora millora. Seguim treballant, en positiu, per transformar Montmeló.Data de modificació: 26/11/2019 10:22:33