Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:34  |  09/04/2020

Data i hora oficial

El temps

PSC - Camins Escolars, una ruta a seguir (Crònica 26)

23/9/2019

Aquest setembre, un any més, Montmeló s’ha adherit , junt amb prop de 500 Ajuntaments i entitats d’arreu Catalunya, a les accions de la Setmana Europea de la Mobilitat. Sota el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) 2019, animava a moure’s de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses per a la nostra salut i per al medi ambient.

 

Aquest lema ha tingut , a casa nostra, un especial significat doncs ha coincidit amb la posada en marxa dels Camins Escolars. Els Camins Escolars són una proposta ambiciosa que persegueix dotar als nostres nens i nenes d’una autonomia cada vegada més gran pel que fa als desplaçaments diaris al seu centre escolar, però que al mateix temps vol aconseguir que les famílies assumeixen de forma clara que és feina de tots i totes, la defensa del medi ambient, el respecte als nostres veïns i veïnes i la cura de la nostra salut.

 

Ha estat una autèntica invitació a l’optimisme comprovar l’acceptació que els i les alumnes han fet dels recorreguts que els inviten a anar a peu (els patinets i les bicis no han estat massa visibles encara).

 

Veure com nens i nenes de primària indicaven als seus acompanyants quin era el camí que s’havia de seguir fa pensar que l’objectiu d’aconseguir no anar amb cotxe a l’escola està una mica més a prop, tot i que en el mateix Dia sense cotxes alguns pares i mares estiguessin disposats i disposades a treure les tanques i així poder arribar amb el cotxe fins a la mateixa porta de l’escola.

 

El desenvolupament complet de les accions previstes per als Camins escolars de ben segur que contribuiran a pacificar les hores d’entrada i sortida de l’escola i també a millorar la qualitat de l’aire que respirem. La Unitat de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica que durant dos mesos estarà instal·lada a Montmeló tot fent controls en un lloc fixe però també de manera itinerant a diversos llocs del nostre poble, ens ha de permetre conèixer la incidència d’alguns dels nostres hàbits, i fins i tot corregir-los. Els Camins escolars són una eina a tenir molt en compte.

 

Canviar la nostra manera de fer no ha de suposar un esforç, tot i que la nostra aportació només sigui un gra de sorra comparat en les accions necessàries per mirar de corregir les tendències que ens han portat a situacions crítiques. Hem de deixar als nostres fills i filles un planeta com a mínim igual que el vam trobar, encara que l’objectiu ha de ser millorar-lo tant com puguem. Les futures generacions s’ho mereixen.

 

És evident que hi ha molta feina a fer en molts sentits. L’Administració, és a dir l’Ajuntament, a més de proposar i dissenyar, amb el màxim consens, les accions necessàries, és responsable de corregir situacions que no faciliten precisament la mobilitat dels veïns i Veïnes de Montmeló. Així queda palès en una de les accions de la Setmana Europea de la mobilitat: la caminada feta amb usuaris del Trencadís per tal de detectar barreres arquitectòniques que dificulten enormement la seva mobilitat. Sí que hi ha feina a fer!Data de modificació: 25/10/2019 13:13:22