Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:21  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

PSC - La urbanització de la llosa: una realitat aconseguida! (Crònica 1)

19/5/2017

La feina feta durant els últims anys per a aconseguir que ADIF complís els seus compromisos amb el municipi de Montmeló pel que fa a la urbanització de l’àmbit del soterrament, finalment ha donat els seus fruits.

 

Avui la urbanització de la primera fase, i per tant la utilització dels montmelonins i montmelonines de l’espai de la llosa com a espai públic, ja té data, pressupost i compromisos certs.

 

ADIF ha anunciat la licitació de l'obra de la primera fase de la urbanització de l’àmbit del soterrament per un import de 2,3 milions d’euros les pròximes setmanes. Si tot segueix els terminis habituals per a aquest tipus de contractacions, la licitació podria estar resolta cap al desembre o gener i les obres podrien començar pràcticament de manera immediata després de l’adjudicació.

 

En els últims mesos l’activitat de pressió sobre ADIF i el govern de l’Estat havia estat constant per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Montmeló i molt especialment de l’alcalde Antoni Guil. Després de diverses reunions amb els responsables d’ADIF, al febrer el grup parlamentari del PSOE al Congrés dels Diputats va acordar i ha presentat, en el mes de maig, una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat perquè s'incloguessin les partides corresponents a la urbanització de l’àmbit del soterrament, en línia amb les presentades en exercicis anteriors.

 

Un cop més vam constatar la manca de voluntat d’ICV-EUiA d’arribar a acords sobre qüestions que són de vital importància per a Montmeló, oposant-se a consensuar una moció conjunta de tots els grups municipals per ser aprovada pel Ple i que suposés una Proposició no de Llei (PNL) reclamant a Adif el compliment dels compromisos adquirits. Continuen instal·lats en l’estratègia de la confrontació constant i la cerca de rèdits polítics sobre temes que tradicionalment havien estat de consens polític a Montmeló.

 

Aquesta posició aliena a l’acord i al diàleg d’ICV-EUiA a Montmeló ha arribat fins al punt, absurd i ridícul, que s’hagin presentat al Congrés dels Diputats dues Proposicions No de Llei: una, la del grup parlamentari del PSOE i una altra diferent, la de Podemos.

 

A més, el grup parlamentari del PSOE ha presentat dues preguntes per a la propera sessió de control al Govern Central sobre l’estat de les inversions d’ADIF compromeses amb Montmeló.

El grup municipal del PSC, com a govern de Montmeló, i tal i com hem fet sempre, continuarem treballant de valent per a la total urbanització de l’àmbit del soterrament. Sense escarafalls, fotografies mediàtiques, notes de premsa sensacionals ni autobombo. Amb resultats palpables, amb fets concrets i sempre, sempre, amb la defensa dels interessos del municipi com a prioritat primera i absoluta.Data de modificació: 27/03/2019 13:46:15