Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:19  |  06/05/2021

Data i hora oficial

El temps

ERC - Per unes pensions assegurades i uns llocs de treball amb condicions i salaris dignes (Crònica 3)

25/7/2017

El model de pensions de l’Estat espanyol està en risc de fallida. El fons de reserva de les pensions; creat durant els anys de bonança, amb què els catalans vam col·laborar enormement, és a punt d’esgotar-se. Dels 66.815 milions d’euros de fons el 2011, s’ha passat a 24.207 milions a finals del 2016; per tant, en 5 anys, l’Estat ha cremat el 63% de les reserves, 42.608 milions. Amb aquesta política de clar suport a la banca amb rescats milionaris que acabem pagant de la nostra butxaca per partida doble, el futur de l'economia per al nostre país és més que complicat.

 

En una nova República caldrà doncs, que els comptes siguin del tot transparents i compartits amb la ciutadania i el frau i la corrupció estiguin perseguits amb contundència.

L'Estat grava els assalariats i la classe mitjana mentre que incentiva l'evasió de grans capitals

i fomenta la devaluació dels salaris i la precarietat en els llocs de treball, a més de centrar-se en el turisme i desindustrialitzar el territorio.

 

En una nova República, cal una gestió clara dels nostres recursos, reindustrialitzant i afavorint la creació de noves empreses.

 

Els autònoms tenen les quotes més elevades d'Europa i requereixen tràmits i gestions exagerats.

 

En una nova República, s'ha de facilitat els tràmits, donant suport i orientació a aquests autònoms. L'estat tomba la llei per a la igualtat entre homes i dones aprovada al Parlament de Catalunya.

 

En una nova República, s'ha de donar igualtat de salaris per a la feina feta per homes o dones i respectar el dret a la maternitat.

 

Tots som necessaris per aconseguir fer realitat aquesta Nova República , si tens dubtes o vols comentar amb nosaltres qualsevol tema sobre el teu poble o país no dubtis en contactar-nos al nostre correu:Data de modificació: 27/03/2019 13:48:21