Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:07  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

ICV - Escola pública, tresor compartit! (Crònica 9)

20/2/2018

Pròximament començaran les jornades de portes obertes i els períodes de preinscripció a les escoles del nostre poble i moltes famílies seguiran compartint l'educació dels seus fills i filles amb les escoles públiques de Montmeló. Un tresor compartit que volem seguir gaudint i que defensarem sempre que calgui.

 

A Montmeló els dos darrers cursos, 2016-2017 i 2017-2018, s'han retallat línies de P3 i P4 a l'escola Pau Casals, reduint l'oferta educativa del poble de quatre a tres línies, amb l'excusa del descens de la natalitat.

 

Des d'ICV-EUiA hem estat denunciant i advertint del que succeiria si no es prenien les mesures necessàries i no es lluitava, de forma conjunta, per conservar la quarta línia.

 

A l'Ajuntament, des de l'oposició on estem, hem presentat mocions des de gener del 2016 (aprovades totes per unanimitat o amb l'abstenció d'ERC). Mocions de rebuig al tancament d'aules i línies de P3, pel reconeixement dels drets del personal auxiliar d'educació especial i dels drets dels alumnes amb necessitats educatives específiques, per millorar el finançament de les escoles bressol i per aturar les retallades en educació infantil a Montmeló.

 

Pel curs vinent 2018-2019 ens trobem en una situació molt similar a la dels darrers cursos. Una administració que compta alumnes com mercaderies i que veu qualsevol descens de població en el padró com una oportunitat per a treure les tisores de retallar serveis.

 

A ICV-EUiA ens oposem a aquesta visió mercantilista i estem totalment conscienciats de la importància de l'educació pública, com a eina que garanteix la igualtat d'oportunitats i com a espai de cohesió social. Creiem que cal una reducció de les ràtios, amb 20 alumnes per aula com a màxim (i no com a mínim, com passa ara) a l'educació infantil. Això ajudaria a garantir l'adequada atenció a la diversitat de l'alumnat, en especial per aquell que pugui tenir algun tipus de diversitat funcional. També creiem que aquesta atenció a la diversitat cal fer-la amb la plantilla docent necessària, com també amb el personal de suport educatiu adient: vetllador, educació especial...

 

Per aquestes raons, des d'ICV-EUiA seguirem lluitant i promovent les mobilitzacions conjuntes necessàries perquè Montmeló recuperi la quarta línia de P3 i tingui el personal i els recursos necessaris per oferir una educació infantil pública i de qualitat, tant a l'Escola bressol La Fireta com a les escoles Sant Jordi i Pau Casals.



Data de modificació: 27/03/2019 13:46:56