Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:27  |  25/05/2020

Data i hora oficial

El temps

PSC - Un centre del poble tot nou (Crònica 9)

20/2/2018

La ciutadania de Montmeló ja ha pogut veure l’inici dels treballs d'urbanització de l'àmbit de soterrament a l'espai de la llosa, en la seva primera fase, que va des de la nova estació fins a l'antic pont de la via, que ara és el pas de la carretera.

 

En qüestió de mesos veurem transformat de manera definitiva el nostre centre del municipi, i on històricament havíem tingut les vies del tren, ara tindrem un nou espai públic del qual tots els ciutadans de Montmeló podran gaudir, i que donarà oportunitat de generar noves dinàmiques de municipi.

 

Aquesta és una fita que només poden valorar en la seva justa mesura els qui recorden, perquè han viscut durant molts i molts anys, amb el poble dividit en dues parts comunicades únicament pel pas estret que era el pont de la via.

 

A continuació li seguirà la transformació de la carretera entre l'espai de les piscines i el de l'antic pont de la via, incloent-hi la plaça Sant Isidre i tot l'entorn de l'església de Santa Maria, finalitzant, d'aquesta manera, el canvi més important que Montmeló haurà patit en el seu espai públic en molts anys, i fent de Montmeló un municipi amb un centre del poble renovat, més amable amb els vianants, amb més i millors espais públics i amb una nova distribució de la centralitat que de mica en mica anirà canviant, també, les dinàmiques de mobilitat dels seus habitants.

 

Queda, però, molta feina per fer. La segona i tercera fase d'urbanització de l'àmbit de soterrament en són una mostra, però també l'arranjament i millora de molts espais del municipi que no formen part d'aquest àmbit.

 

I volem que sigui la mateixa ciutadania la què decideixi les prioritats d'inversió i, en conseqüència de millora, del nostre poble.

És per aquest motiu que en els mesos vinents posarem en marxa un procés de Pressupostos Participatius a través del qual tots els ciutadans i ciutadanes de Montmeló podran prioritzar el destí de les inversions del pressupost municipal.

 

Comencem el 2018 amb la voluntat que sigui un procés que es consolidi i que, en endavant, sempre puguin ser els ciutadans els qui proposin, prioritzin i decideixin quins han de ser els espais en els quals la inversió dels diners de tots continuï millorant el nostre poble.Data de modificació: 27/03/2019 10:22:19