Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:22  |  09/08/2022

Data i hora oficial

El temps

ICV - Impostos, retallades i habitatge a Montmeló (Crònica 11)

20/4/2018

Últimament estem veient una sèrie de mesures polítiques del Govern de Montmeló que com a formació d'esquerres no ens agraden.

 

Al darrer Ple del 2017 es va aprovar un Pla Econòmic Financer, encarregat per l'Ajuntament a la Diputació, després d'haver incomplert la regla de la despesa (segons la Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local). El Pla va ser aprovat amb els 6 vots favorables del PSC, l'abstenció del regidor d'ERC i els 6 vots contraris d'ICV-EUiA. El nostre grup municipal va posar en dubte les bondats de la gestió econòmica presentada per l'Alcalde, alertant sobre possibles retallades de personal i empitjorament de serveis públics per fer front a les restriccions derivades del Pla. Se'ns va contestar que tant l'adequació de la plantilla de l'Ajuntament com tots els serveis que es prestaven estaven garantits.

 

Tres mesos després, al Ple del 27 de març, se'ns presenta un Pla d'Estalvi i Racionalització de la despesa que inclou 4 amortitzacions de llocs de treball de personal municipal. Es redueix el personal administratiu, tècnic, de la brigada i de la policia local, tot i que se'ns torna a assegurar que els serveis no es veuran afectats. Paral·lelament s'aplica una pujada d'impostos generalitzada per a la ciutadania de Montmeló, que ens sembla exagerada i injustificada.

 

És cert que les noves lleis de l'Estat, com la LRSAL, deixen poc marge als ajuntaments, però el marge que tenim creiem que no s'està gestionant de la millor manera al nostre poble. No es poden apujar impostos i retallar serveis públics de forma indiscriminada, perquè les perjudicades acaben sent sempre les classes treballadores.

 

Per acabar-ho d'adobar els futurs habitatges de protecció oficial, al carrer Primer de Maig, se'ns presenten amb uns preus molt elevats i sense contemplar l'opció que hem demanat reiteradament del lloguer social. Nosaltres creiem necessaris més habitatges per a persones amb pocs recursos i que volen accedir per primer cop a un habitatge, però quin sentit té promoure habitatges de "protecció" oficial a preus de mercat?

 

Recentment s'ha reactivat el grup de Joves d'Esquerra Verda de Montmeló. Una de les reivindicacions que s'havia fet des de JEV fa uns 15 anys (en una publicació efímera anomenada La Punta) era precisament que l'Ajuntament iniciés la promoció d'habitatge protegit de lloguer. No hem parat de demanar-ho i ara, el 2018, ho continuem demanant. El govern local ens dóna la raó però seguim igual. Canviem?

 

PD: També demanàvem llavors la retirada de les plaques de Falange dels antics habitatges de protecció oficial de Montmeló. Ara ho continuem demanant i a l'Ajuntament s'han aprovat mocions en aquest sentit. També seguim igual?Data de modificació: 27/03/2019 10:19:21