Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:38  |  16/04/2021

Data i hora oficial

El temps

PSC - Solucions d'habitatge per al futur de Montmeló (Crònica 11)

20/4/2018

No és difícil observar en municipis del nostre entorn les conseqüències de la febre constructora i immobiliària de principis dels 2000, on encara hi ha promocions d’habitatge desocupat que porten pràcticament deu anys sense finalitzar.

 

A Montmeló vam fugir d’aquella dèria constructora i especulativa, en favor de la planificació de l’habitatge a mig i llarg termini i la cerca de solucions efectives i sostenibles per al futur de Montmeló.

 

El futur de qualsevol municipi també passa per la possibilitat que els seus habitants puguin comptar amb opcions reals i assequibles d’habitatge, i aquesta ha estat sempre una de les preocupacions del PSC al govern de Montmeló.

 

Per aquest motiu recentment s’ha promogut, en terrenys municipals, una construcció de 32 habitatges en règim de protecció oficial, i per aquest motiu les promocions d’habitatge previstes a Montmeló fruit del soterrament de les vies del tren contemplen percentatges del 40% d’habitatge de protecció oficial en el moment en què es desenvolupin.

 

Els habitatges de compra en règim de protecció oficial compleixen els requisits que estableix la normativa vigent i han obtingut la qualificació definitiva per part de la Generalitat de Catalunya. El preu de venda d’aquest tipus habitatges és el que fixa la Generalitat de Catalunya en la seva qualificació definitiva, i això fa que, tot i que tenen un preu avantatjós front a les opcions similars en el mercat lliure, no siguin una opció assequible per a persones que no disposen d’alguns estalvis, especialment tenint en compte la situació del sistema creditici de les entitats bancàries.

 

Per aquest motiu, i pel convenciment que el lloguer és una opció d’habitatge que permet desenvolupar un projecte de vida autònom i emancipat sense les dependències que genera la propietat, apostem fermament per generar més habitatge de lloguer, pensant especialment en persones joves que tenen la voluntat d’iniciar un projecte de vida autònom.

 

Així, hem arribat a un conveni amb l’INCASOL per a desenvolupar dos promocions d’habitatge de lloguer en règim de protecció oficial a Montmeló.

 

L’INCASOL, després d’analitzar les necessitats d’habitatge de lloguer, promourà fins a 68 nous habitatges destinats a lloguer per a gent jove i gent gran que en pugui necessitar.Data de modificació: 27/03/2019 10:18:17