Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:33  |  03/07/2022

Data i hora oficial

El temps

ICV - Canviem Montmeló amb més participació (Crònica 13)

22/6/2018

Aquest mes de juny s'ha constituït el grup motor de Catalunya en Comú a Montmeló i s'ha presentat el nom de la candidatura d'esquerres i municipalista que aspira a governar Montmeló el 2019: Canviem Montmeló.

 

El nostre grup municipal dóna ple suport a aquest projecte que va més enllà d'ICV i EUiA i que vol ser transparent, honest i participatiu. Volem transformar i retornar el poder a la societat de Montmeló per fer-la més equitativa, solidària, feminista i ecologista.

També aquest mes de juny, s'han presentat a votació de la ciutadania els "pressupostos participatius" de l'Ajuntament per al 2019. Una bona notícia que podria ser millor si s'haguessin dut a terme de forma més participativa i oberta, com proposem i esperem que es faci l'any que ve.

 

La proposta dels pressupostos participatius per Montmeló l'anem reclamant reiteradament des del nostre grup municipal des de fa molts anys. Entenent per pressupostos participatius aquells en què la ciutadania proposa, delibera i vota si s'escau una part de les inversions. No és ben bé el cas de les propostes que es voten en aquests pressupostos, ja que la majoria han estat fetes pel mateix Alcalde i l'equip de Govern. A més, una part dels projectes ja tenen subvencions concedides de la Diputació o Generalitat per la pràctica totalitat, per tant entenem que es faran es votin o no.

 

En qualsevol cas és un punt de partida, i tot i que creiem que cal un replantejament de quin model de pressupostos participatius es vol dur a terme, començar és important.

 

Per acabar, ara que s'acosta la Festa Major, tornem a demanar un altre replantejament profund: el del model de Festa Major que volem per Montmeló. Creiem que cal impulsar i recuperar la participació ciutadana, la implicació juvenil i els espais cèntrics de trobada intergeneracional. Amb anhels de canvi i transformació, us desitgem a tots i totes molt bona Festa Major!Data de modificació: 27/03/2019 10:13:52