Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:41  |  25/05/2020

Data i hora oficial

El temps

PSC - Un nou temps d’esperança (Crònica 13)

22/6/2018

Fa només algunes setmanes hauria estat molt difícil imaginar que avui tindríem un canvi de govern a Espanya i que el govern de l'únic partit jutjat i condemnat per corrupció sistèmica, comandat per M. Rajoy, avui estaria a l'oposició.

 

Els socialistes hem impulsat i encapçalat aquest canvi necessari a les institucions de l'estat, que ha estat possible per la responsabilitat assumida per tots els grups de l'oposició, excepte Ciutadans, i que obre una nova etapa, plena d'esperança de canvis molt esperats per la gent progressista d'aquest país.

 

En les primeres decisions del seu mandat, Pedro Sánchez ha llençat alguns missatges clau respecte de moltes de les demandes majoritàries a la societat espanyola. Ha donat mostres d'optar per la solvència, l'experiència i la projecció europea i també de forma molt visible, en nomenar a 11 dones en un gabinet de 17 membres, de voler connectar de forma decisiva amb una lluita per la igualtat de les dones que la societat espanyola ha fet seva de forma clara.

 

En molt poques setmanes hem llençat un missatge potent al món amb l'acollida de l'Aquarius, davant la inacció dels governs d'Itàlia o Malta, o la mateixa Unió Europea: volem ser un país solidari i d'acollida, sensible amb els problemes del món que ens envolta.

 

També respecte a Catalunya s'han començat a fer passos decisius per a recuperar la normalitat institucional i democràtica i iniciar el camí del diàleg, la negociació i el pacte, tal com hem defensat els i les socialistes des del primer moment. L'aixecament de l'article 155 un cop format el nou govern, la voluntat d'iniciar la reforma constitucional per avançar en el model federal de l'estat i la proposta de diàleg al president Torra són alguns dels primers gestos d'una voluntat sincera per a avançar en solucions negociades.

 

Ja no governen a Madrid aquells que feien dir a alguns catalans que ja no valia la pena seure a negociar una proposta de futur. La responsabilitat, però, ara està a la teulada de tots els interlocutors d'aquest procés, i serien molts els catalans i les catalanes que no entendrien que no fóssim capaços de, com hem reclamat tots tantes vegades, seure, parlar, negociar i pactar.Data de modificació: 27/03/2019 10:12:06