Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:31  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

PSC -Transparència i bon govern reconeguts (Crònica 21)

19/3/2019

L’atorgament del segell InfoParticipa 2018 a la qualitat i transparència de la comunicació pública de l’Ajuntament de Montmeló que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, és un pas més, però no l’últim, en l’acompliment de l’objectiu de transparència i bon govern que l’equip de govern del PSC-CP té definit com una prioritat ineludible.

 

Aquest reconeixement arriba després de portar a terme millores, millores que encara s’estan implementant,  en tots aquells àmbits que permeten a la ciutadania tenir una informació puntual, veraç i accessible de tot allò que té a veure amb l’administració dels recursos públics.

 

Un butlletí informatiu mensual, presència activa a les principals xarxes socials i una pàgina web a la qual s’han incorporat millores pel que fa a la visualització i a la cerca de tot allò que conté,  són alguns dels elements que fan possible fer un seguiment acurat de la gestió política i econòmica del govern municipal.

 

L’adhesió a la plataforma Civio, per exemple, que restarà completa amb la incorporació de totes les factures dels proveïdors , completa de manera molt entenedora visualment el seguiment trimestral del pressupost que l’Ajuntament ja publicava des de l’any 2013.

 

Aquesta tasca de portes i finestres obertes comporta moltes vegades dificultats tècniques , com ara recollida de dades i la seva exposició pública tot respectant normatives, com ara la de protecció de dades, que no han estat , ni seran, obstacle per a mantenir i millorar, si s’escau, el nivell de transparència i qualitat en la comunicació del govern.

 

Una transparència i comunicació oberta que no només és accessible als mitjans escrits, a la web o a les xarxes socials sinó que també la  teniu al vostre abast, de manera directa i personal, en les persones de l’alcalde i els regidors. Un dels ítems que valora el segell Infoparticipa és precisament la publicació de les dades de contacte, junt amb els seus currículums, retribucions i registre d’interessos, de tots els membres del govern i del consistori. Es tracta de facilitar la relació directa, acostumats com estem de relacionar-nos de forma cada vegada més virtual.

 

Qualsevol dubte, suggeriment o crítica la podeu fer personalment tot concertant una cita, mitjançant el correu electrònic o telefònicament trucant a Alcaldia, amb el regidor de l’àrea afectada.

Transparència i bon govern és comunicar i, principalment, escoltar activament. Sense escolta no hi ha diàleg i aquest diàleg és cada vegada més i més necessari.Data de modificació: 27/03/2019 09:31:46