Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:13  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

PSC - Montmeló: Un poble en transformació (Crònica 15)

18/9/2018

No haurà acabat l'any 2018 que ja podrem gaudir del primer gran espai que Montmeló ha recuperat després de més de 100 anys de la ferida oberta que va suposar la línia de ferrocarril Barcelona-Granollers. La finalització de les obres de la primera fase d'integració urbana de la llosa coincidirà pràcticament en el temps amb l'adjudicació de les obres de la segona fase d'aquesta integració urbana, la que va des de l'Avinguda Pompeu Fabra fins a la zona de l'escorxador.

 

Queda així perfectament acreditat que l'addenda de 2010 al protocol signat amb Adif el 2005, va ser tot un encert, malgrat que algú ha volgut fer creure, sense arguments polítics, tècnics ni econòmics, que era millor haver-se quedat en la situació que es troben poblacions com ara Vilafranca del Penedès. Tot el que es fa i es farà sobre la llosa no s'hauria pogut pagar mai, ni amb recursos propis ni amb endeutament.

 

Tot plegat tindrà lloc quan les obres d'intervenció a la carretera BV5003 encetaran la segona fase, que és l'adequació de la zona que va des de les piscines fins on hi era l'antic pont del tren.

 

Montmeló, un poble amb un nucli urbà de tan sols un quilòmetre quadrat veurà consolidada així una transformació del centre que es va iniciar amb la primera fase de la intervenció a la carretera BV-5003, a la plaça de la Vila i al carrer Vic.

 

Les societats vives són societats, en continua transformació i aquesta transformació no afecta tan sols als usos i costums, o si es vol a les modes amb les quals els individus gestionen la seva vida en comú. Els escenaris on les societats es desenvolupen també han de respondre a noves necessitats o requeriments. Mobilitat, medi ambient, civisme, solidaritat i sostenibilitat són alguns d'aquests requeriments als quals els poders públics han de donar resposta.

 

Aquesta voluntat d'adequació a les necessitats de la ciutadania de Montmeló ha estat la premissa dels diferents governs de progrés amb els que el PSC ha gestionat, amb la confiança de la majoria dels seus habitants, al llarg dels darrers trenta-cinc anys, la transformació del seu poble per tal d'aconseguir que les persones siguin l'eix central de qualsevol actuació, i així seguirà sent mentre es renovi aquesta confiança.Data de modificació: 13/02/2019 14:16:43