Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:29  |  28/09/2022

Data i hora oficial

El temps

PSC - 25 de novembre: res a celebrar, molt a corregir (Crònica 17)

24/11/2018

Hi ha dies al calendari, per sort no són gaires, envers els quals només podem tenir un desig i aquest no és altre que aquests dies deixin d'existir. El 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència masclista, és un d'aquests dies que ens farà feliços a totes i tots quan ja només sigui un record i no un dia de reivindicació i de record de totes aquelles dones que no han pogut arribar a veure-ho perquè la violència física ha acabat amb elles.

 

Una violència que fa que a data 2 de novembre els assassinats masclistes hagin estat ja cinquanta-cinc, cinc dels quals a Catalunya. Aquestes xifres fan pensar el pitjor, que és que es superarà la xifra de 2017, en el que van morir assassinades cinquanta-cinc dones. Al món cada quatre minuts una dona és violada i cada quinze segons una dona és agredida.

 

Amb tot, la violència física no és res més que la culminació d'altres tipus de violència menys visibles i moltes vegades normalitzats per bona part de la societat. Nombrosos micro masclismes estan instal·lats en el nostre dia a dia, formen part de la nostra vida i no acabem amb ells perquè, senzillament, moltes vegades no som conscients.

Desigualtats salarials que comporten dependència, discriminació en les carreres professionals, reiteració dels rols de gènere tradicionals que comporten la repetició d'actituds que fins i tot es veuen reflectides en l'educació dels nostres fills i filles.

 

Actituds com la gelosia o el control obsessiu dels moviments no són símptomes ni mostres d'amor sinó uns primers indicadors que no tenim pas la millor companyia, temporal o permanent, que podríem tenir.


Són molts, gairebé tots, els àmbits de la nostra vida diària on la violència masclista, que no cal que sigui física per a ser violència, va deixant la seva empremta.

 

Si posem atenció segur que, a casa, a l'eina, a l'escola, al carrer, als mitjans de comunicació, al món de l'esport i del lleure, podrem detectar actituds i maneres de fer, una de les quals és el llenguatge, que són la base perquè el masclisme s'arrapi a la nostra vida i ens obligui a marcar en el calendari un dia com el 25 de novembre.

 

Hem de perdre la por a corregir actituds, maneres de fer i de parlar, si realment volem canviar les coses i fer possible que el 25 de novembre passi a ser el Dia Internacional d'alguna cosa a celebrar.Data de modificació: 13/02/2019 14:16:22