Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:39  |  20/04/2021

Data i hora oficial

El temps

ERC - Millorem Montmeló (Crónica 19)

22/1/2019

El passat ple del 19 de desembre es presentaven a aprovació els pressupostos municipals per al 2019. ERC Montmeló força la retirada del punt per aprovar els pressupostos 2019 al ple de desembre. Vols saber el perquè?

 

Els pressupostos municipals són l’ eina bàsica per al funcionament d’un ajuntament, d’ells depenen les inversions que es faran al poble durant tot l’any i marquen cap a on aniran destinats els diners dels ciutadans de Montmeló.

 

De les diverses partides, surten els diners que s´hauran de destinar a fer obres al poble, a educació, a cultura, serveis socials, promoció econòmica, etc.

 

Aquests pressupostos no es preparen en pocs dies, sinó que porten un temps de reunions i càlculs per ajustar les partides a les necessitats que es preveuen, és per això, que s’han de poder comparar amb el darrer any i fer les propostes que calgui per al següent.

 

ERC, com a peça clau per a la seva aprovació, no ha estat cridada a cap reunió ni consultat per a cap decisió.

 

El document final ens va ser enviat 48 hores abans del ple, i tot i reunir-nos d’urgència i examinar-lo, som conscients de la importància que tenen els pressupostos i del temps que es mereixen per a ser revisats.

 

Així doncs, vam demanar la seva retirada del ple, i demanem també que ens puguem seure a debatre´ls i fer les propostes i modificacions que calgui per a poder aprovar-los al mes de gener del 2019.

 

El mateix mes de desembre vam muntar una carpa al mercat municipal perquè tothom qui volgués pogués donar la seva opinió sobre com vol que es distribueixin els diners dels seus impostos i cap a on cal invertir més esforços.

 

Les cinc opcions que vam posar sobre la taula són: promoció econòmica, salut i serveis socials, activitats culturals, educació i espais públics. Aquelles que van rebre més interès per part de la ciutadania van ser amb diferència salut/serveis socials i educació, seguits de promoció econòmica i finalment activitats culturals i espais públics.

 

Valorem moltíssim les propostes i dubtes que ens vau transmetre tots i totes els qui us vau acostar a la nostra carpa, i així volem seguir treballant, escoltant la gent del poble per a millorar entre tots el nostre municipi.

 

Podeu contactar amb nosaltres a través de: amonserrat@montmelo.cat,  o bé:grup.erc@montmelo.cat o a través de xarxes socials. Seguim!  #noumontmeloData de modificació: 13/02/2019 14:15:42