Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:28  |  16/04/2021

Data i hora oficial

El temps

PSC - Allò que compta són els fets (Crònica 19)

22/1/2019

El govern municipal del PSC de Montmeló va ser pioner, l'any 2012, de la implantació dels programes d'ocupació locals que, amb el nom de MEFO (mesures especials de foment de l'ocupació), tenien com a objectiu proporcionar a les persones contractades experiència laboral i qualificació professional així com orientació i tècniques de recerca de feina que afavorissin la seva inserció laboral un cop finalitzat el període de contractació.

 

Els MEFO tenen dos vessants: una és la contractació de persones en situació d'atur per treballar en diferents serveis municipals i l'altre la subvenció a les empreses (MEFO empreses) que contractin persones aturades inscrites a la Borsa de Treball municipal.

 

En plena ofensiva de retallades del govern del Partit Popular, amb la LRSAL intentant convertir les administracions locals en ens buits de contingut i de competències, la proposta de creació dels MEFO per part del govern del PSC no va comptar pas amb una adhesió entusiasta d'algun dels grups polítics que conformaven el Ple municipal i que fins i tot dubtaven de la legalitat de la mesura.

 

Després de set anys d'implantació, 2012-2018, amb més de 800.000 euros assignats, dels quals 137.000 dedicats a MEFO Empreses, la valoració dels MEFO és del tot positiva, tant pel que fa a les persones que s'han pogut beneficiar com per la contribució decidida que ha tingut la mesura en la inserció laboral de persones pertanyents a col·lectius especialment desfavorits.

 

Aquesta aposta decidida per l'ocupació, junt amb la que també s'ha fet aquests anys per uns programes de formació que permeten a les persones aturades assolir, millorar i actualitzar uns coneixements teòrics i pràctics dels tot imprescindibles per a la seva ocupabilitat. El programa Formació a Mida, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, és un dels millors exemples. Com també ho són les dues accions formatives amb què s'ha tancat l'any 2018, com és el curs per a la prevenció i control de les instal·lacions amb risc de legionel·losi, de 25 hores de durada en el que han participat treballadors municipals, treballadors d'empreses del municipi usuaris del Servei Local d'Ocupació. També s'ha impartit, en col·laboració amb tres empreses del sector, una acció formativa en la qual han participat 21 dones, majors de 35 anys i en situació d'atur, que ha permès fer formació teòrica, en primer lloc, i pràctica a les mateixes empreses.

 

Contractacions pròpies, subvencions a les empreses que contractin i molta oferta en formació, són alguns dels factors que, sense cap dubte, han contribuït de manera decidida a què la taxa d'atur sigui, en acabar l'any 2018, del 10,02% a Montmeló; amb 430 persones en situació d'atur, per les 827 que hi havia a finals de l'any 2012. Són els fets, i no les paraules o les bones intencions, els que porten resultats i el grup municipal del PSC ha treballat, treballa i treballarà amb aquesta premissa. Data de modificació: 13/02/2019 14:16:03