Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:05  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

ERC - La lluita continua (Crònica 53)

23/3/2022

Aquest passat 8 de Març s’ha celebrat el dia internacional de la dona, un dia per recordar tota la feina que encara queda per fer per garantir i defensar  els drets de les dones en tots els àmbits.

 

La bretxa salarial és la diferència del salari mitjà de les dones respecte del salari mitjà dels homes expressada en forma de percentatge. És un indicador de discriminació retributiva, ja que indica en quina mesura el salari dels homes és superior al salari de les dones.

 

Quines propostes fa ERC per a aquesta lluita?

  • Aplicar quotes de presència mínima de dones als sectors masculinitzats.
  • Eliminar la penalització laboral que pateixen les dones en l’exercici de la maternitat.
  • Valorar aplicar els plusos i complements que no es contemplen als sectors més feminitzats.
  • Aplicar mesures que permetin una conciliació de la vida privada i la professional (flexibilitat horària, teletreball,...) sense necessitat de reduir la jornada laboral, ni el salari percebut.
  • La gratuïtat de l’ensenyament dels 0 a 3 anys. De fet, de moment, el Govern ja ha implementat la gratuïtat fins als 2 anys, fet que afavoreix la conciliació, l’equitat social i la igualtat d’oportunitats.
  • El canguratge social. La Generalitat també ha creat un nou servei de cangur públic per al 2022, destinat a les famílies amb fills de fins a 14 anys, que també permetrà que les mares disposin de més temps per a la conciliació laboral, la participació social i política, la formació i l’oci

Des de ERC Montmelo participem en les polítiques d’igualtat tant dins el consistori com al mon laboral, queda molt camí per fer, però sempre ens trobareu fent costat a les reivindicacions per a un mon més just.

 

La nostra ha de ser la República dels drets i les llibertats, i no serà així fins que no aconseguim els mateixos drets per a tots,  indiferentment del gènere o les arrels de cadascú dels ciutadans.

 

Si voleu saber més sobre el nostre projecte ens podeu contactar a les adreces de correu Grup.erc@montmelo.cat o amonserrat@montmelo.cat o a les nostres o a xarxes socialsData de modificació: 31/03/2022 11:59:49