Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

02:52  |  04/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Canviem Montmeló - L'habitatge i la salut han de ser prioritats per aquest 2022 (Crònica 51)

25/1/2022

L'habitatge i la salut han de ser prioritats per aquest 2022

 

Si alguna cosa ens està ensenyant la pandèmia és a replantejar-nos urgències i prioritats. A Canviem Montmeló vam debatre i concloure que aquest 2022 l’accés a la salut pública i a l’habitatge han de ser prioritaris per a qualsevol govern, donada l’emergència social que estem vivint. Per això vam fer diverses propostes en aquests àmbits al Govern municipal de Montmeló (PSC-ERC), amb la intenció de canviar tant les Ordenances fiscals com els Pressupostos municipals per al 2022. No va ser possible arribar als acords amplis que mereixeria la situació actual i vam votar en contra d’unes Ordenances i Pressupostos poc ambiciosos i continuistes. Esperem però que el Govern canviï d’actitud, surti de l’immobilisme i reconsideri projectes i propostes que els hem traslladat, especialment en àmbits vitals a dia d’avui com són l’habitatge i la salut:

 

Habitatge

 • Montmeló té un Pla Local d’Habitatge que data de 2008 (quan va esclatar la crisi de l’habitatge a escala global i a Montmeló el PSC governava amb ICV-EUiA). Hem posat sobre la taula la necessitat d’actualitzar-lo.
 • Hem proposat començar a crear un Parc Municipal d’Habitatges de l’Ajuntament, exercint quan calgui el dret de tanteig i retracte, per poder-ne destinar a lloguer assequible i d’emergència social.
 • Hem tornat a plantejar congelar el tipus de gravamen pel 2022 de les quotes de l’IBI urbà residencial (dels 311 municipis de la província de Barcelona, Montmeló té el 17è tipus més elevat).
 • Hem tornat a insistir en aplicar d’una vegada, tal i com està aprovat, el recàrrec del 50% de l’IBI sobre habitatges que es trobin desocupats amb caràcter permanent.
 • Hem aconseguit incorporar beneficis fiscals a la quota de l’IBI per a habitatges eficients d’acord amb la seva classificació energètica (un 10% per lletra que s’augmenti durant 3 anys, tot i que proposàvem que fossin 5).
 • També hem proposat augmentar un 5% la tarificació social en les bonificacions per subministraments d’aigua i clavegueram.

Salut

 • Després de la campanya impulsada pel Consell del Poble, que va recollir gairebé 3.000 signatures per reclamar el retorn de serveis retallats al CAP, no hem cessat de reclamar solucions al Departament de Salut de la Generalitat. I creiem que cal més implicació i contundència de l’Ajuntament de Montmeló alhora de reclamar aquests serveis sanitaris retallats al nostre poble, com són les urgències, farmàcies i pediatria.
 • Pel que fa a la COVID19, vam proposar al maig i seguim insistint que s’habilitin espais de vacunació a Montmeló, per tal que la població no s’hagi de desplaçar. I a nivell supramunicipal hem reclamat una regulació en el preu i l'accés als tests d'antígens i seguim reclamant l’alliberament de les patents de vacunes.
 • En salut mental hem proposat crear un Servei municipal d’atenció psicològica i psicopedagògica, de forma coordinada amb les escoles, Institut i serveis supramunicipals (CDIAP, CSMIJ, EAP) totalment col·lapsats actualment.
 • També l’ampliació d’hores d’atenció psicològica al Punt Dona, que actualment s’ofereixen només un matí a la setmana.
 • Per últim portem al Ple d’aquest mes de gener una moció reclamant l’obertura del Centre de Recuperació de Salut Mental per a persones adultes del Vallès Oriental, inaugurat fa més de dos mesos al costat de l'Hospital de Granollers i encara tancat.

Pots contactar amb nosaltres al local (carrer García Lorca, 5) o al correu info@canviemmontmelo.catData de modificació: 14/03/2022 14:28:01