Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:59  |  07/08/2022

Data i hora oficial

El temps

PSC - Governar per la ciutadania (Crònica 51)

25/1/2022

Governar per la ciutadania

 

Poc podíem imaginar l’any 2019 que l’any 2020 entraríem en una situació inèdita de pandèmia i que bona part de la planificació i les prioritats marcades per a la legislatura es veurien alterades de manera tan important. La legislatura 2019-2023 serà recordada de manera especial per haver estat la de la pandèmia del Covid-19. Una pandèmia que ha obligat als serveis municipals a donar el millor d’ells mateixos.

 

El pressupost de 2020 ja es va veure profundament condicionat per la nova situació, tot ajustant partides econòmiques a les necessitats que anaven sorgint i portant a terme activitats com la Festa Major o les festes de Nadal amb un plus d’imaginació i prevenció com mai s’havien fet.

 

La Residència de Can Dotras va esdevenir una residència verda, sense contagis, i va ser un exemple de gestió, com també ho va ser el suport donat a les escoles  en connectivitat pels seus alumnes i a l’hora de facilitar l’accés a mitjans tècnics com ara ordinadors o tabletes.

 

El pressupost de 2021 ja tenia en compte la pandèmia a l’hora de dotar les corresponents partides, com també ho ha tingut en compte el pressupost aprovat per  a 2022.

 

Però, tot i les disfuncions que ha provocat aquesta pandèmia, el Govern ha complert amb tot allò que va preveure i  pressupostar. Serveixi com a exemple el fet que el percentatge d’acompliment del PAM està ja per sobre del 75%.

 

Després de fer possible al 2021 la posada en funcionament de l’Skatepark, d’haver-se fet les obres d’adequació de la primera planta del museu, de les obres i reobertura del Casal de la Gent Gran, entre d’altres fites, aquest equip de govern afronta el 2022 amb objectius tan importants com la nova residència, que comença les obres aquest mateix mes de gener, el tanatori, la urbanització del carrer Navarra, la concreció de l’inici de les obres del nou centre de FP en químiques i de la nova biblioteca.

 

Altres objectius igual d’importants, encara que sense aportació econòmica municipal, són la construcció de dos edificis d’habitatges de lloguer, un dels quals es comença a construir també durant aquest primer trimestre, i de diversos edificis d’habitatges a les zones de l’escorxador i Máximo Mor i la urbanització de la segona fase de la Llosa.

 

Tot això es farà de manera simultània a l’atenció a la ciutadania en tots aquells serveis que tenen a la seva disposició i a qualsevol requeriment que es faci, sense que ningú quedi enrere perquè governar és això: tenir un pla d’acció i donar resposta a tots els imprevistos que puguin sorgir.Data de modificació: 14/03/2022 14:27:09