Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:27  |  29/09/2022

Data i hora oficial

El temps

ERC - Una república feminista amb igualtat efectiva entre dones i homes (Crònica 49)

25/11/2021

Una república feminista amb igualtat efectiva entre dones i homes

 

La República ha de ser la plasmació d’una societat de dones i homes lliures i iguals que comparteixin les responsabilitats, en el qual es garanteixi l’accés de les dones en tots els àmbits de representació i presa de decisió. La República ha de vetllar per fer efectius els drets de les dones en igualtat de condicions en tots els àmbits de la vida pública i professional i escometre qualsevol discriminació per raó de gènere o de dependència per raons socioeconòmiques. Una República on les dones se sentin lliures i segures per decidir ser mares i sobre el seu propi cos.

 

Es creu que la violència masclista és un problema social cada cop més minoritari, però el cert és que la violència masclista persisteix i podem assegurar que no només no s’ha reduït, sinó que es transforma i s’adapta als nous formats de relació de les persones i entre els més joves especialment amb l’ús de les noves tecnologies.

 

Aquesta xacra, l’hem de resoldre des del compromís de les polítiques públiques amb coordinació amb les entitats de dones i amb una resposta unívoca ciutadana de rebuig. Ens cal ser una sola veu i treballar de manera coordinada, i des de diferents àmbits, per la prevenció, la detecció de la violència masclista i l’atenció i la reparació de les víctimes i els seus fills i filles.Data de modificació: 14/03/2022 14:25:39