Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:20  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Fem Montmeló - Fem Montmeló lliure de masclisme i violència (Crònica 49)

25/11/2021

Fem Montmeló lliure de masclisme i violència

 

A poc a poc la ciutadania de Montmeló va recuperant la “normalitat” que la pandèmia ens ha arrabassat al llarg de més d’un any i mig, de la mateixa manera que ho ha fet a la resta del món. Però, ens hem parat a pensar que suposa recuperar la normalitat per a col·lectius que fa un any i mig ja patien situacions de risc social i/o vulnerabilitat? Quin és aquest nou escenari?

 

En breu, el 25 de novembre, es commemora el dia internacional contra la Violència masclista, una data que lluny de reduir les xifres de dones que la pateixen, s’han vist incrementades en aquest període de confinament. Les dones han hagut de conviure amb els seus agressors, reduint al màxim les seves relacions familiars i d’amics/veïns augmentant les seves patologies físiques i mentals (l’Observatori de la Igualtat de Gènere detecta al maig 1321  trucades al 900 respecte a les 649 al febrer de l’any 2020). Què suposa per a elles tornar a la normalitat? Poder-se relacionar i fugir, en part, del control de l’agressor, però això pot tenir un efecte boomerang. Aquesta situació afecta cada vegada més a tot el nucli familiar, més conegut com a violència vicària (fer mal als fills, per provocar més dolor a la mare). Un increment notable, també ha estat els assetjaments i violacions que pateixen moltes dones quan han començat a sortir i divertir-se en el temps d’oci. Potser hem de pensar en diferents maneres de donar resposta a una situació tan greu que ens afecta principalment a les dones, però també als homes.

 

Des de la nostra formació creiem que cal fer passos en ferm i, per això, cal donar exemple i marcar línies estratègiques que donin prioritat a visions professionals diferents per aconseguir objectius diferents (menys violència masclista i menys assassinats de dones). Quan parlem de donar exemple, volem dir, d’una banda, mostrar una imatge unida de dones-homes lluitant contra la violència masclista, l’assetjament, entre altres temes, perquè tothom té dret a manifestar el seu rebuig contra les actuacions d’ira i agressió extrema i que  es senti representat. D’altra banda, fer servir una forma de parlar menys crispada, menys autoritària i menys agressiva a les nostres intervencions publiques que fomenten el descrèdit polític  i perpetuen un model de superioritat basat en rols autoritaris.

 

Existeix una altra manera de FER política més amable amb més calma, on es tracten els problemes reals que preocupen a la gent de Montmeló. Per què no treballem TOTES/TOTS units per un Montmeló lliure de masclisme i de violència?Data de modificació: 14/03/2022 14:24:32