Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:38  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Canviem Montmeló - Montmeló lliure de violència masclista (Crònica 49)

25/11/2021

Montmeló lliure de violència masclista

 

Les dones fa temps que sortim al carrer defensant el nostre dret a viure sense por a ser violades, maltractades o assassinades. Cada 25 de novembre, i en cada cas de violència masclista, hem sortit a cridar "no esteu soles", "ni una menys" o "només sí és sí". Però els casos segueixen creixent al nostre país, i cada dia ens aixequem amb un cas més de violència masclista.

 

Les dades són esgarrifoses, però en el nostre país una dona és violada cada 8 hores. En aquest 2021 més de 955 dones han estat violades, 37 dones han estat assassinades i es comptabilitza un total de 75.722 denúncies per violència masclista.

 

En aquest país tenim un problema de base i es diu patriarcat, i necessitem erradicar d'una vegada aquesta xacra des de l'arrel.

 

Des de Canviem Montmeló tenim un compromís ferm en seguir treballant en polítiques públiques que posin fi a les violències masclistes i que garanteixin l'atenció, la recuperació i la reparació de les supervivents. Per això hem proposat al govern municipal un seguit de propostes que encara no s'han portat a terme o ho han fet de manera insuficient.

 

Proposem que hi hagi una atenció a les víctimes per diverses vies, amb un telèfon anònim, un número de Whats App al que poder escriure en cas de no poder trucar i la col·laboració dels comerços i els equipaments municipals per denunciar els possibles casos de violència masclista.

 

Cal reactivar el Punt Dona de l'Ajuntament de Montmeló, dotant-lo de més hores a la tarda, i que hi hagi una major coordinació amb l'Associació de Dones de Montmeló per la Igualtat.

 

Des de la Regidoria de Feminisme i Igualtat s'ha de treballar d'una forma més transversal amb les àrees d'Acció Social, Joventut i Educació, promovent tallers i xerrades educatives i socials de prevenció i contra les violències masclistes, i treballant colze a colze amb les demandes de les dones de Montmeló per oferir carrers més segurs i il·luminats.

 

En aquesta lluita contra les violències masclistes tots i totes som responsables i còmplices en la construcció d'un món millor. Comença sent exemple i assenyalant a qui l'exerceix.Data de modificació: 14/03/2022 14:23:06