Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:54  |  10/12/2022

Data i hora oficial

El temps

PSC - Defensem la lluita per una vida lliure de violències (Crònica 49)

25/11/2021

Defensem la lluita per una vida lliure de violències

 

El 25 de Novembre de 2021, commemorem el Dia internacional per l’eliminació de la violència vers les dones.

Any rere any continuem defensant la lluita per una vida lliure de violències i denunciant desigualtats, en especial, aquelles que s’efectuen envers les dones.

 

La lluita contra aquesta xacra ha de ser totalment compartida. No només podem esperar que a través de les institucions sigui suficient. L’eliminació de la violència envers les dones necessita que tots i totes siguem responsables. Només si ens coresponsabilitzem, podrem canviar allò que no ens sembla bé, allò que no compartim, allò que no es sembla just i especialment, quan ens referim a aquelles desigualtats que s’exerceixen només pel simple fet de ser dona.

 

Cada setmana acostumem a escoltar, llegir o veure notícies sobre diferents esdeveniments esgarrifosos d’episodis masclistes. Cal demostrar amb fets aquest ferm rebuig i defensar una societat on la violència, de qualsevol tipus, no hi pugui tenir lloc. Cal que denunciem i fem visible que no compartim aquests comportaments.

 

La societat canvia, i sota aquest punt, cada cop ens estem tornant més sensibles. Tothom hauria de fer l’exercici de detectar quins aspectes habituals en la nostra vida diària fins ara són “correctes” pel simple fet que “sempre ho hem fet així” i ens qüestionem si allò podria ser una conseqüència més del patriarcat i que ho tenim tan arrelat dins nostre, que no som capaços de detectar-ho sense fer aquest esforç. M’agradaria animar-vos a qüestionar-nos moltes de les nostres accions i pensaments del nostre dia.

 

De la mateixa manera que la societat canvia, també podem detectar altres violències que o bé aquelles que continuen existint, com per exemple la violència vicària o la violència obstètrica i la conseqüent vulneració de drets sexuals i reproductius o la violència digital on podem observar quin és el paper masclista estereotipat que es mostra de les dones sobretot de les més joves en el món de les xarxes socials.

 

És per això que ens necessitem per construir una societat millor, més justa, més igualitària, amb cap tipus de tolerància i on totes les persones puguem ser i sentir-nos lliures defensant sempre el que som i el que volem ser.Data de modificació: 14/03/2022 14:22:04