Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:23  |  01/10/2022

Data i hora oficial

El temps

Fem Montmeló - Fem energies renovables (Crònica 44)

18/5/2021

Fem energies renovables

 

El Grup Intergovernamental d’Experts en Canvi Climàtic (IPCC) ha publicat diversos informes que confirmen l’evidència dels canvis en el clima i la seva correlació directa amb l’activitat humana. Es conclou que l’origen de l’escalfament global i del conseqüent canvi climàtic, avui ja inqüestionable. La seva causa principal és, essencialment, les emissions de gasos amb efecte hivernacle, provocats per l’ús de combustibles fòssils i el canvi en els usos del sòl i l’agricultura.

 

El grup Fem Montmeló estem compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic i en l’inici definitiu per afrontar la transició energètica, suposant un dels reptes actuals més importants que qualsevol societat ha d’afrontar i que exigirà una transformació profunda dels actuals models energètics i un compromís ferm i sòlid per part de la ciutadania. La Llei 16/2017, de l'11 d'agost, del canvi climàtic determina que les mesures que s'adoptin en matèria d'energia han d'anar encaminades a la transició energètica cap a un model cent per cent renovable, desnuclearitzat i descarbonitzat, neutre en emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

 

És per això que una de les propostes que dúiem al pla d’acció era “Implantar sistemes amb tecnologies d’energies renovables i eficiència energètica amb l’objectiu d’assolir equipaments municipals autosuficients”. En els últims mesos hem estat parlant amb el govern sobre possible localitzacions per implantar un camp solar, aquest potser un primer pas, però cal anar més enllà, aprofitar les teulades i altres espais dels equipaments municipals i vehicular iniciatives que ajudin a la població a generar també aquest tipus d’energia.

 

En aquesta mateixa línia de sostenibilitat i medi ambient, en el mes d’abril la comissió de sostenibilitat de FEM va sortir a recórrer el voral del riu per veure quin era l’estat d’aquestes vies i aprofitar recollir la brossa que trobaven pel camí. Aquesta sortida vàrem poder comprovar que hi ha molta feina a fer per conscienciar-nos de tenir cura del nostre entorn. Veient que ara arriba el bon temps i que moltes persones hem agafat l’hàbit de sortir per aquestes vies, volem tornar a fer crida a tota la població per conscienciar-nos de la importància de tenir cura del nostre entorn, ser més cívics i mantenir el nostre poble net.

 

Recordeu que podeu saber més sobre la nostra formació a www.femmontmelo.cat i ens podeu contactar mitjançant correu electrònic a fem@femmontmelo.catData de modificació: 14/03/2022 14:09:33