Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:15  |  01/12/2022

Data i hora oficial

El temps

Canviem Montmeló - Ara més que mai sanitat pública a Montmeló (Crònica 44)

18/5/2021

Ara més que mai sanitat pública a Montmeló

 

Si en alguna lluita hem estat perseverants i insistents, les esquerres avui confluïdes a Canviem Montmeló, és en la defensa del serveis públics pel nostre poble. Especialment en la defensa d’una sanitat pública de qualitat.

 

Començant pel primer ajuntament democràtic de Montmeló, governat pel PSUC, que va donar suport a les nombroses mobilitzacions ciutadanes, des de finals del franquisme, per aconseguir el primer Centre de Salut al poble. Es van recollir 3.000 signatures i després d’assemblees i manifestacions massives, el centre de Salut es va inaugurar el 18 d’octubre del 1982, el mateix dia que es va inaugurar també el Casal d’Avis. La regidora de Salut Pública i de Gent Gran llavors era la Carme Gambín.

 

Més recentment, les lluites s’han encaminat contra les retallades i amenaces de tancament d'aquests serveis i equipaments públics que en el seu dia es van aconseguir amb tant d’esforç. Fa una dècada, ICV-EUiA de Montmeló vam tornar recollir signatures, aquesta vegada contra el tancament del servei d’urgències nocturnes al nostre poble, amb el lema: “El Centre de Salut no es toca”. Lamentablement, però, el Centre de Salut sí que s’ha “tocat” reiteradament els darrers anys i hem anat perdent mitjons a cada bugada: retallada de serveis d’urgències nocturnes, d’hores de pediatria, de metges de capçalera, tancament els caps de setmana...

 

Fins arribar al tancament per la pandèmia i al semi-tancament actual. El context ideal per justificar la política de la Generalitat de centralitzar cada cop més els serveis sanitaris a les capitals i obligar a desplaçar-se als veïnes i veïnes de pobles com el nostre. Una situació inacceptable i discriminatòria, que Canviem Montmeló ja vam denunciar presentant una resolució al Ple monogràfic de Salut, celebrat el 9 d’octubre del 2020 al Parlament. La resolució, aprovada amb 68 vots a favor, demanava el restabliment de les urgències 24 hores i del servei de pediatria tots els dies al CAP de Montmeló.

En la mateixa línia, aquest 2021:

  • Hem participat de la recollida de signatures, impulsada des del Consell del Poble, per reclamar de manera unitària el retorn de serveis presencials bàsics al CAP.
  • Hem demanat a l’Ajuntament una millor informació a la ciutadania i carpes i cadires per a la gent gran que ha estat fent cua per vacunar-se a fora del CAP.
  • Hem presentat una moció al Ple, aprovada per unanimitat, reclamant l’alliberament de les patents de les vacunes de COVID-19.
  • Hem proposat que s’ofereixin espais de vacunació a Montmeló: des de llocs estrictament municipals fins a un “equipament de país” com el Circuit de Catalunya, que es podria obrir a la ciutadania, habilitant-se com un espai de vacunació emblemàtic, ampli i ben ventilat.

 

En definitiva, ara més que mai seguim lluitant per una sanitat pública de qualitat a Montmeló i reclamant a la Generalitat i a l’Ajuntament que es posin les piles i estiguin a l’alçada en aquest període excepcional.

 

Pots contactar amb nosaltres cada dilluns al local (carrer García Lorca, 5) o a l’adreça: info@canviemmontmelo.catData de modificació: 14/03/2022 14:10:18