Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:25  |  25/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Els actes del dia de la dona involucren al diferents col·lectius de dones i joves de Montmeló

  • Acte central del 8M a la Sala de la Concòrdia

    Acte central del 8M a la Sala de la Concòrdia

9/3/2023

Des del passat divendres dia 3 fins aquest dimecres 8M, s'han realitzat a Montmeló tot un seguit d'activitats amb veu de dona i amb visió feminista. Han estat els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones i que enguany s'han caracteritzat per la transversalitat de públic a qui han anat dirigides les diferents activitats.

 

La doctora Karina Gibert, una eminència en la intel·ligència artificial, va obrir els actes del 8M amb una xerrada que va omplir la sala de la Concòrdia d'alumnes de l'Institut. Una interessant ponència on la catedràtica va fer èmfasi de la importància de la presència de les dones en el món de la ciència. La tarda de divendres va estar adreçada al públic infantil i les protagonistes van ser les usuàries del Trencadís que van fer una hora del conte molt especial a la Biblioteca la Grua. Un conte infantil però amb visió feminista.

 

Dissabte 4 de març va ser el dia fort de les activitats dedicades a les dones, ja que des de primera hora el Centre Cultural la Torreta es va tintar de color lila amb múltiples activitats dedicades a les dones. Per començar un bon esmorzar preparat pel col·lectiu de dones del Marroc. A continuació diferents classes magistrals, de rumba, dansa, sevillanes, ioga i defensa personal, entre d'altres. El públic femení que va respondre a la matinal d'activitats van acabar veient un concert-vermut amb les cançons del duet Onníria, també femení.

 

El dilluns dia 6 a la tarda va ser el torn de la Monologuista Anna Polo, periodista i humorista de diferents mitjans de comunicació. En 30 minuts, Anna Polo va deixar assegudes a les persones assistents amb les seves ràfegues àcides sobre els tòpics del feminisme. Al matí, el Museu Municipal inaugurava unaexposició que fins al dia 18 de març romandrà oberta al públicl. Es tracta d'una exposició sobre la primera revista feminista que va existir a Catalunya i que es va publicar l'any 1907. Era la revista Feminal. Aquesta interessant exposició es podrà visitar de dilluns a dijous de 10 a 2/ de dues, divendres de 5 a 8 de la tarda i dissabte d'11 a 2 del migdia.

 

Dimarts 7, les dones grans van tenir també el seu espai amb la xerrada sobre salut i incontinència urinària que la farmacèutica i col·laboradora de l'emissora Elisabet Farrés, va fer a la Sala de la Concòrdia.

 

I arribem al dimecres 8M, dia de les  . Per commemorar-lo, es va realitzar a la Sala de la Concòrdia la lectura de Manifest Oficial consensuat per la Generalitat, la Diputació de Barcelona i les associacions municipalistes al qual es va adherir l’Ajuntament de Montmeló. La lectura va corre a càrrec de diferents regidores i regidors, de la portaveu d’ADMi i de dues usuàries del Trencadis. Abans de l’acte institucional, alumnes de primària de les escoles Salnt Jordi i Pau Casals van llegir frases sobre diferents àmbits de la igualtat de gènere que van treballar dies abans a classe.

 

 

I per finalitzar us recordem que el dia 17, l'entitat feminista ADMI iniciarà un cicle de Cinema i Dones, amb la projecció d'una primera pel·lícula "La Boda de Rosa" a la Sala Polivalent. La projecció serà el divendres dia 17 a les 7 de la tarda i en acabar es farà un debat sobre el film. Aquest acte tancarà les activitats al voltant del 8M a Montmeló, encara que durant aquesta setmana alguns serveis i equipaments municipals continuen treballant pel feminisme. Aquest és el cas del Centre Cultural la Torreta que ja organitzat quatre sessions d'un taller anomenat "Arquetips femenins". A l'Estació Jove s'ha dissenyat un mural amb referents femenins que han lluitat per la igualtat. I Ràdio Montmeló continua publicant píndoles feministes en diferents programes, molt especialment en el magazín informatiu d'aquest divendres que estarà dedicat a la dona i a la igualtat de gènere.Data de modificació: 09/03/2023 15:03:34