Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:56  |  25/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Les obres de la nova residència finalitzaran el mes de juny

  • Obres de la nova residència

    Obres de la nova residència

28/2/2023

Les obres es van iniciar el 17 de gener de 2022 i finalitzaran al mes de juny del 2023

 

La nova residència per a Gent Gran de Montmeló situada al carrer Maragall, al costat de l’escola bressol la Fireta, substituirà l’actual residència i centre de Dia de Can Dotras i veurà incrementada la quantitat de places notòriament.

 

L’edifici contarà amb capacitat per a 36 places residencials i 40 usuaris per al Centre de Dia.    Les zones comuns de la residència estaran dimensionades per a una futura ampliació de l’edifici, que es preveu per a 18 residents més i també es podria ampliar el entre de Dia.

 

L’edifici s’adaptarà a la normativa d’obligat compliment del Departament de Benestar Social per adequar als requeriments mínims de caràcter material i funcional. Es podrà oferir un servei d’hospitalització sòcio-sanitària en totes les seves habitacions, donant compliment als requisits establerts pel Departament de Salut. Hi haurà quatre àmbits ben diferenciats: l’àrea d’administració i recepció, la zona residencial, els espais de serveis Generals i instal·lacions i el centre de dia.

 

A la planta baixa estaran tots els serveis generals amb fàcil accés de càrrega i descàrrega, com la cuina i la bugaderia, així com les instal·lacions de l’edifici, i tota la part d’administració i direcció. També hi haurà part de l’àrea residencial amb l’accés, hall i recepció i alguns serveis com la perruqueria/podòleg, els despatxos de professionals, farmàcia i sala de visites. També a la planta baixa s’ubicarà el Centre de Dia amb accés independent i per suposat la zona de jardí exterior de la Residència.

 

A les plantes primera i segona es concentren les zones residencials organitzades en quatre àrees de convivència divisibles i amb les seves sales d’estar i menjadors. També a cada planta hi ha els serveis de office, magatzems de net, tolves, control de planta, sala visites, etc. Destacar també  la planta 1 s’ubica la fisioteràpia i a la planta 2 la sala Snozelen.

 

En total, la superfície construïda serà de 2.064,732 m, i el pressupost és de 3.083.823,96 €. Les obres es van iniciar el 17 de gener de 2022 i finalitzaran al mes de juny del 2023, després s'equiparà amb el mobiliari i es realitzarà el trasllat dels usuaris de l'actual Can Dotras per a poder començar el seu funcionament al setembre.Data de modificació: 02/03/2023 11:56:39