Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:52  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

L'Agència de Residus de Catalunya agraeix la participació de Montmeló a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2022

  • Diploma EWWR 2022

    Diploma EWWR 2022

27/2/2023

L'Agència de Residus de Catalunya organitza cada any, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. La 14a edició va tenir lloc del 19 al 27 de novembre de 2022 i vam treballar junts per un planeta residus zero!

 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

Una Setmana Europea per:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

 

En el cas de Montmeló, l'any 2022 es va participar amb la campanya "Tria correctament, sigues intel·ligent" que suposava un nou model de sistema de recollida de residus amb contenidors intel·ligents per tal d'augmentar la fracció de reciclatge i complir amb la normativa establerta.

 

Al llarg de la campanya, es van instal·lar parades informatives al Mercat a banda de disposar d'una oficina de residus i d'informadors de carrer, per donar a conèixer aquest nou servei, i durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus es va aprofitar per presentar els primers resultats del nou sistema.Data de modificació: 01/03/2023 14:44:05