Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:08  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Ocupació: noves subvencions, més cursos i més mesos de contracte

  • Curs d'auxiliar de controlador d'accés ala G2M

    Curs d'auxiliar de controlador d'accés ala G2M

26/2/2023

Si bé la taxa d'atur de Montmeló és comparativament més baixa que la de mesos anteriors, la precarietat laboral, el nivell d'atur estructural i la situació d'incertesa que vivim obliguen a maximitzar els esforços i les iniciatives municipals en l'àmbit, sempre sensible, de l'ocupació

 

Seguint l'evolució del mercat de treball, i mirant d'adaptar al màxim les accions que es duen a terme en aquest sentit, des del Departament de Promoció Econòmica s'han previst més propostes formatives per a aquest any, alhora que s'ha més que doblat la durada dels contractes del Pla d'Ocupació.

 

L'Ajuntament té prevista una despesa de gairebé 140.000 € per a la nova contractació de 8 persones de suport a la brigada municipal en els àmbits de neteja, neteja viària, obres i jardineria. La mitjana de contracte és de 7 mesos, arribant a 8 en el cas de neteja viària; es preveu, per tant, que els contractes puguin iniciar-se a principis d'abril. El 8 de març és el darrer dia de termini per presentar-s'hi i és imprescindible acreditar estar inscrit/a com a aturat al Servei d'Ocupació de Catalunya. En les corresponents bases de selecció, publicades també al web municipal, s'hi detalla els requisits mínims, així com tots aquells punts pels quals es concedeixen punts en el procés selectiu. Des del Servei Local d'Ocupació s'atén i s'assessora individualment a totes les persones usuàries per que puguin presentar-se a aquesta convocatòria.

 

Paral·lelament, s'ha acabat ja la nova formació de preparació pel certificat d'ACTIC Bàsic, amb totes les places ocupades i altíssimes valoracions, ha començat la següent, més curta, per ensenyar a treure el màxim profit del núvol (Google mail, drive, etc.), alhora que també hi ha en marxa una nova edició del curs de SAP Business One, que acabarà a principis de març. 

 

Precisament el mes vinent es preveu plantejar un curs d'Excel mitjà, i una nova proposta adreçada particularment als joves que volen treballar al Circuit: un curs de 20 hores d'auxiliar de controlador d'accés, totalment subvencionat. També pensant en el Circuit s'ha previst la realització de formació en neteja industrial i tractament de terres i de superfícies, durant els mesos d'abril i maig, per tal que les persones que la completin tinguin el màxim d'opcions de treballar en els Grans Premis.

 

Finalment, però no per això menys important, ja s'ha rebut la primera sol·licitud de subvenció per part d'una empresa que ha contractat una persona del Servei Local d'Ocupació, després de la corresponent gestió de l'oferta de feina al Servei. Aquestes subvencions, que enguany fa 10 anys que l'Ajuntament renova i concedeix, són una eina més per potenciar l'accés a una feina a la ciutadania del nostre municipi que les empreses valoren i utilitzen.

 

Les persones que estiguin interessades en rebre informació i atenció sobre qualsevol d’aquest temes d’ocupació i formació, poden adreçar-se al departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament que està situat a les instal·lacions de la G2M, en el carrer Nou número 34.Data de modificació: 23/02/2023 21:13:39