Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:08  |  25/03/2023

Data i hora oficial

El temps

7 de febrer: Dia de la Internet Segura

  • 7 febrer: Dia Internet Segura

    7 febrer: Dia Internet Segura

7/2/2023

Aquesta data està marcada al calendari, des de fa ja vint anys, per posar èmfasi en la necessitat de construir entre totes i tots una Internet millor: més segura, més saludable, més ètica.

 

Com cada any, des d’Internet Segura, i coincidint amb la celebració de les dues dècades d’aquesta efemèride, volem fer extensiva aquesta consigna d’assolir una Internet millor a educadors, alumnes i famílies. Tots tres col·lectius esdevenen un puntual indispensable perquè les noves generacions creixin en un entorn digital saludable i respectuós. I ho fem amb un lema ben diàfan: ‘Conquereix Internet i aprèn a protegir-te’. Perquè aquest 2023 considerem que l’autoprotecció, en els entorns digitals en què ens movem, és indispensable per assolir una seguretat digital necessària per al nostre dia a dia.

 

El Safer Internet Day es va proposar en el marc de la Unió Europea i en el marc del projecte SafeBorders. De llavors ençà s’ha estès de manera global i actualment se celebra a uns 170 països. Tot i que originàriament Insafe era la xarxa que aglutinava totes les activitats, des de 2016 es va rebatejar com a Better Internet for Kids amb l’enfocament de la Comissió Europea del Creating a Better Internet for Kids.

 

La nova estratègia per a una Internet millor per a nens i nenes, adoptada l’11 de maig de 2022, garanteix que els infants estiguin protegits, que hom els respecti i els empoderi a la xarxa amb la mirada posada a la nova Dècada Digital, d’acord amb els Principis Digitals Europeus. Aquesta nova estratègia parteix de l’anterior i s’ha adaptat als nous aspectes i contextos tecnològics i legislatius. Es preveu tenir ben aviat una versió adaptada als nens i nenes d’aquesta nova Estratègia BIK+.

 

 

Més informació aquí

 

 Data de modificació: 07/02/2023 08:10:10