Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:50  |  29/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Proves oficials de certificats de català de la Generalitat de Catalunya

  • Cursos de català

    Cursos de català

23/1/2023

El Departament de Cultura obre aquest mes de gener la inscripció a les proves per a l'obtenció de certificats de català.

 

Oficina de Català - S’ha publicat la resolució de convocatòria que preveu la inscripció d’un màxim de 7.000 persones al certificat de nivell superior (C2) i d’un màxim de 4.000 a la resta de certificats, és a dir, els nivells bàsic (A2), elemental (B1), intermedi (B2) i suficiència (C1).  

 

Les dates per inscriure’s a fer les proves de de català són les següents: 

  • Certificat de nivell superior (C2): del 23 de gener al 2 de febrer. Si s’arriba a 7.000 sol·licituds abans de la finalització del termini, es tancarà la inscripció. 
  • Certificats de nivells bàsic (A2), nivell elemental (B1), nivell intermedi (B2) i nivell de suficiència (C1): del 9 al 21 de febrer. Si s’arriba a 4.000 sol·licituds entre els quatre certificats abans de la finalització del termini, es tancarà la inscripció. 

 

Es poden presentar a les proves les persones que tinguin 16 anys o més en el moment de realitzar-les. Per inscriure-s’hi no hi ha cap requisit de titulació prèvia i poden fer-ho  totes les persones que vulguin obtenir qualsevol dels certificats que s'ofereixen independentment del sistema d’aprenentatge que hagin seguit (cursos, autoaprenentatge... Les persones interessades poden inscriure’s a un o diversos certificats en una mateixa convocatòria a Convocatòria de proves de català 2023 

 

Els exàmens consten de dues parts: la prova escrita i la prova oral, ambdues obligatòries per obtenir uns resultats i una qualificació de l’examen. La data de la prova escrita és única per a tothom i s’estableix en la resolució de convocatòria. La data, l’hora i el lloc de les proves orals es comuniquen el mateix dia de la prova escrita, en el mateix local d’examen. 

 

Les proves per a l'obtenció de certificats oficials de català s'inscriuen en les polítiques del Govern de Catalunya per estendre l'ús del català i encaixen amb l'oferta de formació del Consorci per a la Normalització Lingüística i el curs en línia Parla.cat, a més de l'oferta promoguda pel Departament d'Educació, orientada específicament als cossos docents. 

 Data de modificació: 23/01/2023 10:10:56