Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:47  |  29/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Divendres 20 comença CineXic, el circuit de cinema familiar en català

  • Gordon i Paddy | CineXic

    Gordon i Paddy | CineXic

17/1/2023

Òmnium Montmeló, juntament amb l’àrea de Cultura de l’ajuntament de Montmeló, han organitzat per aquest 2023 el CineXic, un programa d’impuls del cinema infantil en català.

 

Aquest programa pretén crear una xarxa que se suma al circuit d’estrenes que ja té el nostre país amb l’objectiu d’arribar a diferents indrets de Catalunya on avui encara no hi ha una programació estable de cinema familiar en català.

 

CineXic és un cicle anual de vuit pel·lícules de qualitat artística i pedagògica doblades al català, d’origen europeu destinades a un públic amb infants d’entre 3 a 12 anys.

 

La programació ha estat especialment dissenyada per Pack Màgic i Rita&Luca, dos projectes catalans especialitzats en la distribució de cinema infantil, capdavanters a l’estat espanyol i responsables de projectes de difusió com poden ser El meu Primer Festival, Un dia de Festa o El Kinosaure.

 

La finalitat és treballar en espais equipats interessats a dinamitzar la programació infantil en llengua catalana per arribar a tothom. Hi ha qui vol cinema en català i no sempre té la possibilitat de veure’n a prop de casa. És per això que s’ha creat una nova comunitat d’espais i sales que apostin pel cinema en català, cinema infantil de qualitat, format per 8 títols anuals.

La primera sessió està programada per aquest divendres, 20 de gener a les 18 h a la sala Polivalent. La pel·lícula que s’emetrà és "Gordon i Paddy" de Linda Hambäck.

 

La pel·lícula és gratuïta, però cal reservar l’entrada a entrapolis.comData de modificació: 17/01/2023 15:58:47