Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:50  |  27/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Montmeló comptarà amb un aparcament de 500 places prop de l’estació de tren

  • Espai de la llosa al costat de l'estació d'Adif

    Espai de la llosa al costat de l'estació d'Adif

12/1/2023

La Generalitat impulsarà més de 14.600 noves places d'aparcament anomenades 'Park&Ride' a 102 estacions ferroviàries i d'autobús a la regió metropolitana de Barcelona. Una d'elles s'ubicarà a l'Estació de Rodalies de Montmeló.

Vallès Visió - Renfe vol habilitar aquestes zones d'aparcament específicament per als usuaris del servei de Rodalies. Per aquest motiu, els usuaris tindran bonificacions en el preu d'ús dels aparcaments. En total, es preveu que aquest pàrquing de Montmeló tingui prop de 500 places d'aparcament.

Just aquí, al final de llosa que cobreix les vies de tren, és on es farà el park&ride' de l'Estació de Rodalies de Montmeló. Aquesta ubicació s'ha seleccionat, juntament amb un centenar d'estacions més de la regió metropolitana de Barcelona per acollir un aparcament intermodal principal amb més de 500 places.

L'objectiu d'aquests futurs aparcaments, seran de pagament, però bonificats pels usuaris del tren, és incentivar l'ús del transport públic per tal de reduir l'impacte mediambiental de la mobilitat en vehicle privat. Segons el govern de la Generalitat s'espera que la reducció de trànsit que implicarà la creació de les noves places d'aparcament estalviï l'emissió de 23.700 tones de CO₂ anuals. El desenvolupament dels 'park&ride' es farà durant els pròxims anys.

Als aparcaments d'intercanvi modal s'hi podran estacionar vehicles privats de diversos tipus i s'hi oferiran serveis complementaris com lloguer de bicis o recàrrega de vehicles elèctrics. També s'apunta que la nova mobilitat metropolitana ha d'oferir solucions sostenibles per al lliurament de paquets i mercaderies procedents del comerç electrònic.

 Data de modificació: 13/01/2023 15:29:08