Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:03  |  29/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Creació d'un Grup de Suport i Ajuda Mútua de persones cuidadores no professionals

  • Grup de Suport i Ajuda Mútua

    Grup de Suport i Ajuda Mútua

13/1/2023

El Casal de la Gent Gran ha acollit aquest dimecres 11 de gener la primera de les 10 sessions del Grup de Suport i Ajuda Mútua (GSAM) a Montmeló. Es tracta d'un recurs adreçat a cuidadors i cuidadores no professionals de persones que es troben en situació de dependència.

Aquest és un projecte gestionat i coordinat per l'Àrea d'Acció Social i Gent Gran de l'Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona i està conduït per una psicòloga que assessora les persones assistents al taller. Es realitzaran un total de 150 hores dividides en 10 sessions setmanals.

Aquest Grup de Suport i Ajuda Mútua es concep com un espai de relació, acompanyament i suport psicològic i emocional que possibilita l'expressió de sentiments, emocions i preocupacions associades a les tasques de cura, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores i, indirectament, la de les persones de qui tenen cura. Pel seu plantejament i enfocament terapèutic, els GSAM no estan pensats com una activitat de formació.

Els objectius d'aquestes sessions és millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals, ferir suport emocional i psicològic i promoure espais de relació, presencials o virtuals, entre persones cuidadores no professionals que es troben en una situació similar, perquè comparteixin les seves necessitats, preocupacions i també els seus coneixements.Data de modificació: 13/01/2023 13:33:52