Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:19  |  29/01/2023

Data i hora oficial

El temps

"Animal flow": Per Nadal, fes l'animal

  • "Animal flow": Per Nadal, fes l'animal

    "Animal flow": Per Nadal, fes l'animal

23/12/2022

Arriben aquests dies de festa i mengem, mengem de vegades més del compte, ens afartem... i el nostre cos necessita cremar tant com pugui tots aquests excessos, per això fer exercici va molt bé. 
 
Oficina de Català de Montmeló - Tendim a la vida sedentària i durant aquestes dates cal bellugar-se més. Els nuclis de població ens fan bellugar poc, ja sigui perquè ens faciliten el transport públic, perquè tenim ascensors i en segons quins llocs també les escales mecàniques... la qual cosa ens allibera de fatigues innecessàries. A més, llegim, juguem a jocs de taula, mirem en pantalla pel·lícules... per tant tampoc ens movem, senzillament ens aclofem en qualsevol racó de casa. 
 
Hem de buscar situacions expresses per fer exercici, podríem prendre nota del món animal. Si entrem al portal de Termcat (Terminologia catalana) veurem que ens han presentat una rutina animal, l'entrenament que poden fer normalment els animals. Podríem dir que la rutina animal, en anglès és animal flow* és una activitat de fitnes sense aparells, que agrupa exercicis a terra executats a l'aire  lliure o sobre una estona (com es fa en algunes disciplines: el ioga, la capoeira o el parkour). L'objectiu és que la transició entre un exercici i un altre sigui de manera fluida, sense talls, amb fluència. I un segon punt a destacar per fer l'animal, un exercici natural com cal, és imitant els animals. Si us fixeu, en algunes d'aquestes disciplines s'intenta fer estiraments com els felins, granotes, primats, llangardaixos...
 
Segons Mike Fitch, creador de l'associació Animal Flow, l'entrenament de rutina animal proporciona equilibri, força articulacions, flexibilitat, potència muscular i consciència del cos.
 

Ara que són festes, cal bellugar-se més, estireu-vos com el vostre gos, relaxeu-vos com el vostre gat... En el fons, és divertit fer l'animal.

 Data de modificació: 23/12/2022 18:59:32