Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:52  |  29/01/2023

Data i hora oficial

El temps

El racó del voluntariat

  • El racó del voluntariat

    El racó del voluntariat

13/12/2022

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 150.000 parelles. 

 

Oficina de Català de Montmeló - El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videotrucada). Les parelles lingüístiques tenen com a suport tríptics informatius del VxL, exemplars dels nou números de la col·lecció Parlem tu i jo i també targetes amb el codi QR per accedir als materials en línia Fils de conversa i Màgia per conversar, recursos que la Secretaria de Política Lingüística posa a l’abast de les persones interessades a practicar la llengua en situacions quotidianes. 

 

Les persones interessades a formar part del Voluntariat per la llengua, tant aprenentes com voluntàries poden contactar amb l’Oficina de Català a través del telèfon 634 254 450 o bé enviar un correu a montmelo@cpnl.cat A més a més, a Montmeló, veient que s’han abaixat les temperatures, s’ha muntat el racó del Voluntariat a la 1a planta de l’edifici de la Torreta, un espai que pretén convidar les parelles lingüístiques a conversar amb calma, tranquil·les, allunyades del fred i acompanyades de la geganta Montserrat. 

 

Si parles català i tens una estona per conversar amb una persona que el vol practicar, fes-te voluntari o voluntària i si el que necessites és practicar-lo, fes-te aprenent o aprenenta!

 Data de modificació: 23/12/2022 18:46:35